Banca austriaca Raiffeisen Zentralbank (RZB) a facut o emisiune de obligatiuni garantate de stat in valoare de 1,5 miliarde euro, cu scadenta la cinci ani, aceasta fiind prima emisiune realizata de banca in acest an, potrivit unui comunicat al bancii.
Pretul de emisiune a fost stabilit in functie de nivelul de referinta pentru imprumuturile corporative de tip mid-swaps la care se adauga 68 de puncte de baza, iar cuponul anual este de 3,625%.

Bancile care au administrat emisiunea au fost RZB, Citigroup, Deutsche Bank si HSBC. Cea mai mare cerere a venit din Germania, Austria si Marea Britanie, potrivit NewsIn.

Aceste obligatiuni sunt cotate cu ratingul 'AAA' de agentia de evaluare financiara S&P si cu 'Aaa' de Moody’s.
RZB este actionarul grupului bancar Raiffeisen International, a doua insitutie de creditare din Europa emergenta, care detine banci si in Romania, Rusia si Ucraina.

Raiffeisen Zentralbank a obtinut, pe 25 noiembrie 2008, aprobarea actionariatului pentru o posibila injectie de capital de pana la 2 miliarde euro din partea statului. Acordul dat de actionariat, alcatuit din opt banci cooperative regionale, permite RZB sa obtina fonduri sub forma de capital participativ, in mod similar cu infuzia de capital obtinuta de Erste, in valoare de 2,7 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri