Cei care nu sunt casatoriti inca sunt de parere ca, in momentul casatoriei, se vor gandi serios sa incheie o asigurare de viata, pentru ca asigurarea de viata le ofera confortul financiar de care au nevoie, arata un studiu Aviva Romania.
Doar 25,7% din cei care pun cariera pe primul loc si nu se gandesc la casatorie considera protectia si siguranta financiara elemente importante si au deja au o asigurare de viata, 20,83% nu au inca, dar intentioneaza sa isi faca una in viitorul apropiat si 4,86% cred ca aparitia unui copil ii va determina sa achizitioneze o astfel un astfel de produs, conform Aviva Romania.

Potrivit studiului, 79,6% dintre romani cred in institutia familiei/casatoriei, asa cum au mostenit-o de la parinti si bunici, in timp ce doar 7,8% considera ca ideea casatoriei este una demodata si doar 5,3% cred ca oamenii ar trebui sa se casatoreasca doar daca doresc sa aiba un copil.

Pentru cei mai multi dintre participantii la studiul Aviva, casatoria, in forma ei traditionala, implica responsabilitati si o schimbare a prioritatilor, familia fiind pe primul loc in topul prioritatilor.

„Casatoriti sau nu, intotdeauna institutia familiei va insemna, pentru fiecare din noi, acelasi lucru - schimbarea prioritatilor si plasarea celor dragi pe primul loc. Ne vom gandi mereu cum sa depunem mai mult efort, astfel incat castigurile financiare sa ne permita sa oferim familiei un standard de viata ridicat. Si uitam ce este mai important: protectia acestora, in cazul in care, intr-o zi, (din motive independente de oricare dintre noi- pierderea locului de munca, incapacitatea de desfasurare a activitatii sau chiar pierderea vietii) aceste venituri ar disparea sau ar fi insuficiente pentru a ne mentine standardul de viata", declara Shah Rouf, CEO Aviva Romania.



Studiul Aviva releva ca, pentru cei mai multi dintre romani, preocuparea fata de familie echivaleaza cu siguranta financiara si protectia veniturilor acesteia; cu toate acestea, 31,19% nu se gandesc inca sa isi faca o asigurare de viata (care le-ar aduce ambele beneficii –protectie si siguranta financiara), 3,81% considera ca in momentul in care vor avea un copil vor lua in considerare varianta de a incheia o asigurare de viata si 16,54% dintre cei care nu au inca o asigurare de viata intentioneaza sa incheie una in viitorul apropiat.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri