Banca Romaneasca vrea sa obtina un profit brut de 35,8 mil. lei in 2009, in conditiile in care actionarii bancii au decis repartizarea profitului net de 14,26 mil. lei obtinut in 2008 catre rezerve, fara a distribui dividende.
La finalul lui 2008, Banca Romaneasca a obtinut un profit brut de 18,97 milioane lei, iar profitul net al bancii s-a ridicat la 14,26 milioane lei, conform standardelor romanesti de contabilitate (RAS).

Actionarii bancii au decis sa repartizeze intregul profit obtinut anul trecut in rezerve, constituind astfel rezerve legale de 921.837 lei si alte rezerve care se ridica la 13,34 milioane lei.

In 2009, subsidiara romaneasca a National Bank of Greece (NBG) vrea sa obtina un profit brut de 35,874 milioane lei, conform standardelor internationale de contabilitate (IFRS), in conditiile in care veniturile totale sunt estimate la 432,7 milioane lei, iar cheltuielile bancii la 396,85 milioane lei, se mai arata in hotararea bancii.

In acelasi timp, Banca Romaneasca si-a planificat investitii totale de aproximativ 83,07 milioane lei pentru 2009, cea mai mare parte a acestora urmand sa fie directionate catre implementarea noului sistem informatic.

Dupa 16 ani de activitate pe piata bancara din Romania, Banca Romaneasca are un capital social de peste 200 milioane euro si o retea nationala formata din 150 de sucursale.

In octombrie 2003, National Bank of Greece (NBG), a cumparat pachetul majoritar al Bancii Romanesti, detinand in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 10,21% din capitalul social al bancii.

National Bank of Greece (NBG) a obtinut in 2008 un profit dupa impozitare de 32 milioane euro din afacerile din Romania, de peste doua ori mai mare decat cel de circa 15 milioane euro obtinut in 2007, conform rezultatelor publicate de banca mama.

Dintre companiile reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece in Romania se mai numara ETEBA Romania, Garanta Asigurari si NBG Leasing.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri