Brokerul Capital & Alliance anunta ca, in ultimii patru ani, 1.500 dintre clientii sai, persoane fizice si juridice, au platit la Allianz Tiriac Asigurari prime in valoare de peste 500.000 de euro, dar acestea nu puteau fi valabile din cauza erorilor de soft si a inregistrarii necorespunzatoare a veniturilor in contul tehnic al asiguratorului din Romania.
Totodata, Capital & Alliance sustine ca acest fapt este un semnal de alarma pentru Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, care este in imposibilitatea de a colecta la timp sau chiar deloc taxa de functionare (in integralitatea ei) de la Allianz Tiriac Asigurari, dar si pentru societatile de asigurare din Romania, care au incheiat contracte de coasigurare cu Allianz Tiriac Asigurari leader de contract.

Brokerul de asigurari mai atentioneaza si bancile, firmele de leasing, dar si investitori ale caror active sunt asigurate la Allianz Tiriac Asigurari si intermediarii din piata asigurarilor din Romania (brokeri si agenti), care isi pot pierde astfel increderea clientilor datorita practicilor de “contabilitate creativa” ale Allianz Tiriac Asigurari.

Si nu in ultimul rand, brokerul de asigurari atentioneaza service-urile auto din Romania care au incheiate conventii de decontare directa ce nu pot functiona la parametrii negociati din cauza neinregistrarii operative a primelor de asigurare incasate de catre Allianz Tiriac Asigurari.

Ca raspuns la acuzele Capital & Alliance,
autoritatea de supraveghere a pietei asigurarilor a precizat ca instantele judecatoresti au respins actiunile formulate de brokerul de asigurari Capital&Alliance impotriva deciziei de a interzice temporar activitatea brokerului, pe care il acuza de incercare de manipulare a opiniei publice.

"Pe cale de consecinta, decizia autoritatii de supraveghere este temeinica si legala", se spune in comunicatul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

In opinia Capital&Alliance, Allianz Tiriac Asigurari incalca prevederile legislatiei asigurarilor si regulile pietei de resort din Romania care este reglementata dar necontroalata de catre CSA, condusa de presedintele acesteia, Angela Toncescu.

In acest sens, Capital & Alliance a depus la CSA, in ultimele 5 luni,
documente justificative cu referire la activitatea de asigurare desfasurata de Allianz Tiriac Asigurari, insa raspunsul institutiei CSA, condusa de presedintele Angela Toncescu, a fost, de fiecare data, extrem de generic: “actualmente nu s-a constat intervenirea unor elemente noi care sa conduca la schimbarea situatiei de fapt si de drept”, se specifica in comunicatul brokerului.

Drept consecinta a lipsei de implicare a CSA si a neexercitarii prerogativelor de a supraveghea permanent si a controla in mod obiectiv, pe baza de documente, activitatea Allianz Tiriac Asigurari, in interesul si spre o reala protectie a asiguratilor, Capital & Alliance a sesizat, printr-un Memoriu, inclusiv Parlamentul Romaniei, prin Comisia pentru Buget, Finante si Banci a Camerei Deputatilor.

“Capital & Alliance va sesiza de asemenea, in cel mai scurt timp, organele abilitate ale Garzii Financiare si ale ANAF, autoritatea de reglementare a pietei asigurarilor din Germania (BaFin) precum si autoritatile de reglementare a pietei bursiere din SUA (SEC) si din Germania (Deutsche Borse), in ceea ce priveste activitatea Allianz Tiriac Asigurari”, concluzioneaza comunicatul.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri