Afacerile din Romania ale grupului EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, au generat in semestrul I din 2009 o pierdere neta de 7,6 milioane euro, fata de un profit de 23,5 milioane euro in intervalul similar din 2008 si o pierdere neta de 4,1 milioane euro in primele 3 luni ale acestui an.
Inainte de plata taxelor si a intereselor minoritare, pierderea afisata de grupul elen pentru afacerile din Romania a insumat 19,6 milioane euro in primele sase luni, dupa pierderile brute de 9 milioane euro din primul trimestru potrivit NewsIn.

Activele detinute de subsidiarele EFG Eurobank in Romania, din care cea mai mare este Bancpost, au urcat cu 15,35% in intervalul iunie 2008 - iunie 2009, de la 5,346 miliarde euro la finalul primului semestru din 2008, la 6,17 miliarde euro, se mai arata in raportul grupului grecesc.

Volumul activelor a crescut cu 1,7% in intervalul aprilie-iunie 2009, de la nivelul de 6,066 miliarde euro la care se plasa la 31 martie 2009.

Veniturile operationale obtinute pe piata din Romania in primele sase luni au ajuns la 153,8 milioane euro, in scadere cu 3,3% fata de nivelul din intervalul ianuarie - iunie al anului trecut, cand acestea insumau 159 milioane euro.

In acelasi timp, cheltuielile operationale au ajuns la 89,3 milioane euro, in scadere cu 7,9% fata de primul semestru al anului trecut, cand se plasau la 97 milioane euro.

Portofoliul de credite acordate de subsidiarele EFG Eurobank a ajuns in iunie la 3,68 miliarde euro, in scadere cu 3,9% fata de nivelul de la jumatatea anului trecut, de 3,83 miliarde euro.

Totodata, volumul depozitelor a atins 2,32 miliarde euro, avansand cu 22,75% fata de nivelul din iunie 2008, de 1,89 miliarde euro.

Reteaua de pe piata romaneasca a EFG Eurobank a ajuns, la sfarsitul lunii iunie, la 293 unitati, de la 287 de unitati la jumatatea anului trecut. Comparativ cu luna martie 2009, numarul de unitati din reteaua bancii a stagnat.

Dintre acestea, 274 sunt de retail, iar 19 sunt centre dedicate clientilor corporate.

In randul celor sapte piete est-europene pe care opereaza, EFG Eurobank a afisat pierderi in primul semestru in trei - Romania, Polonia (23,2 milioane euro) si Ucraina (39,6 milioane euro). Grupul elen a obtinut in schimb profit in Bulgaria, Serbia, Cipru si Turcia.

EFG Eurobank este prezent pe piata din Romania, pe langa Bancpost, prin EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance Romania, EFG Eurobank Securities Romania, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurari Generale si prin EFG Eurolife Asigurari de Viata.

Grupul Eurobank EFG este prezent in Grecia, Bulgaria, Serbia, Romania, Turcia, Polonia, Ucraina, Marea Britanie, Luxemburg si Cipru.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri