GE Money, divizia de servicii financiare de retail a grupului General Electric in Romania, a lansat, pentru cei care au mai multe credite, creditul de consolidare a datoriilor in euro (imprumut de refinantare), care permite transformarea tuturor creditelor intr-unul singur, cu o rata mai mica decat suma ratelor anterioare, potrivit unui comunicat al companiei.
„Creditul de consolidare a datoriilor reprezinta solutia ideala pentru cei care au mai multe credite, care intampina greutati in gestionarea buna a platii ratelor lunare si care resimt greu aceste rate in bugetul personal lunar. Aceste credite pot fi refinantate printr-un singur credit cu ipoteca, cu o rata mai mica decat suma ratelor tuturor creditelor care se consolideaza, dar pe o perioada mai mare”, a explicat Cristian Dragos (foto), directorul general al companiei care vinde in Romania credite ipotecare sub brandul GE Money.

GE Money acorda credite pentru consolidarea datoriilor care pot ajunge la 70% din valoarea imobilului ipotecat, pentru perioade de pana la 30 de ani, la o rata a dobanzii ajustabila semestrial si compusa din indicele Euribor la 6 luni si o marja fixa ce incepe de la 9,2% in functie de structura creditelor, gradul de indatorare calculat inainte de consolidare si profilul de risc al clientului.

„Credem ca acest tip de credit are un potential bun de crestere pentru ca pe de o parte segmentul celor care au cel putin trei credite este semnificativ si apoi, in Romania avem un procent foarte ridicat de proprietari de locuinte (peste 80%), una dintre conditiile fundamentale pentru a te califica la un astfel de credit fiind detinerea unei proprietati care sa poata fi ipotecata. In al doilea rand, este un produs care ajuta clientii care au un apetit crescut pentru credite sa se autodisciplineze financiar: sa aiba un singur credit, cu o singura rata, pentru care fac un singur drum pe luna la banca”, a adaugat Cristian Dragos.

Institutia nu percepe comision de analiza a dosarului de credit, insa solicita un comision de acordare de 2,5% din valoarea creditului contractat.

GE Money a intrat pe piata din Romania in 2006 prin achizitionarea celor trei companii specializate in servicii financiare non-bancare: Leasemart Holding BV (detinatoare a companiei Motoractive Leasing), Ralfi SA (companie care ofera credite de consum sub numele Estima Finance) si Domenia Credit SA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri