Comisiile reunite de buget-finante si cele economice ale Parlamentului i-au admis pe Dan Constantinescu (PNL) si pe Daniela Popa (PSD-PC), ca membri in Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
"Legea prevede ca o astfel de functie in Comisie este incompatibila cu calitatea de parlamentar, dar si cu orice functie politica", a declarat Daniela Popa, adaugand ca se va supune prevederilor legale, scrie NewsIn.

Din 2008, Daniela Popa (foto) ocupa functia de presedinte al Partidului Conservator (PC) fiind totodata alesa deputat in Colegiul 19 din sectorul 4 ceea ce inseamna in Colegiul 19 se vor organiza alegeri pentru a fi ocupata functia detinuta in prezent de Popa.

Avizele pentru cei doi noi membri in consiliul CSA au fost acordate in conditiile in care mandatul Aureliei Cristea si cel al lui Dan Constantinescu au expirat, Daniela Popa inlocuind-o pe Aurelia Cristea.

Dan Constantinescu a fost numit in Consiliul CSA in noiembrie 2003, pentru un mandat de cinci ani, iar mandatul Aureliei Cristea s-a incheiat la 15 decembrie anul trecut.

Daniela Popa s-a nascut la 8 mai 1956 la Targoviste, in judetul Dambovita.

Actualul presedinte al Partidului Conservator a absolvit in 1981 Facultatea de Tehnologia Constructiilor de Masini la Universitatea din Brasov, iar din 2005 este doctor in economie terminand cursurile de doctorat la Facultatea de Relatii Economice si Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

A intrat in Parlament in 1990, iar din 2008 este vicepresedinte al Camerei Deputatilor si presedinte al Partidului Conservator.

Tot din 2008 este lector universitar doctor la Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" din Bucuresti.

Din consiliul CSA mai fac parte Angela Toncescu - presedinte, Tudor Balta - vicepresedinte, Constantin Buzoianu - vicepresedinte, si patru membri, respectiv Albin Biro, Dan Constantinescu, Corneliu Moldoveanu si Aurelia Cristea.

Numirea membrilor Consiliului CSA se face de pe lista comuna propusa de comisiile pentru buget, finante si banci ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Membrii sunt numiti de Parlament,
in sedinta comuna a celor doua Camere, la propunerea comisiilor reunite pentru buget, finante si banci ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri