Omniasig, jucator improtant pe piata autohtona de asigurari generale, membru al Vienna Insurance Group, a lansat un portal, care permite angajatilor din vanzari ai companiei si intermediarilor emiterea electronica a politelor de raspundere civila auto obligatorie (RCA).
Portalul acceseaza automat baza de date CEDAM si calculeaza conform sistemului bonus/malus tarifele pentru toti clientii. Prin intermediul acestui portal se va analiza automat profilul clientului, iar tariful va fi personalizat in functie de datele introduse de acesta.

Tariful RCA pentru 2010 este unul care pune accentul pe profilul clientului si pe istoricul daunalitatii, astfel incat clientii cu un grad de risc mai scazut sa nu mai fie afectati in prima lor de asigurare de catre clientii care au un grad de risc mai ridicat, precizeaza compania, a anuntat compania.

Calculele care stau la baza stabilirii acestor criterii de tarifare pornesc de la istoricul ultimilor ani si iau in considerare judetele sau grupele de judete, varsta asiguratului, vechimea permisului de conducere etc.

Toti acesti factori de risc, precum si caracteristicile tehnice ale vehiculului, duc la un tarif de baza personalizat ce va permite o plata diferita a primei de asigurare pe categorii de asigurati, se specifica in comunicatul companiei.

Totodata, Omniasig dispune de o retea de sucursale si agentii in peste 250 de locatii, dotate corespunzator pentru emiterea operativa a politelor RCA, un numar de peste 5.000 de agenti persoane fizice, care au in dotare mijloace electronice de emitere a politelor de asigurare sau care au primit de la Omniaisg diverse echipamente electronice speciale pentru emiterea politelor.

Omniasig activeaza pe piata asigurarilor din Romania din anul 1995. Din 2005, compania a devenit membra a Vienna Insurance Group. In prezent, ocupa locul al doilea pe piata asigurarilor generale din Romania, cu o cota de piata de 15,70%, iar Vienna Insurance Group detine prima pozitie pe piata asigurarilor din aceasta tara.

Vienna Insurance Group (VIG) este unul dintre grupurile de asigurari lideri in Europa Centrala si de Est, listat la Bursa si cu sediul central in Viena. In afara pietei locale din Austria, Vienna Insurance Group este de asemenea activa, prin filiale si grupuri de asigurari, in Albania, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croatia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Cehia, Turcia, Ungaria, Ucraina si Belarus. De asemenea, are sucursale si in Italia si Slovenia.

Pe piata din Austria, Vienna Insurance Group (VIG) este reprezentat prin Wiener Städtische Versicherung, Donau Versicherung si Sparkassen Versicherung.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri