Bancpost precizeaza ca suma furata de hotul care a jefuit luni agentia Tiglina din Galati, dupa ce a amenintat casiera bancii cu un pistol, se ridica la 7.762 lei si 2.200 euro, se arata intr-un comunicat de presa. De asemenea, banca precizeaza ca jaful a avut loc in jurul orei 14:20.
"Casiera Bancpost a actionat conform procedurilor interne de securitate si, in plus, s-a comportat astfel incat nu a produs panica in randul clientilor si al celorlalti salariati care se aflau in acel moment in agentie", sustine Bancpost in comunicat.

Purtatorul de cuvant al IPJ Galati, subcomisarul Stefan Gohoreanu, a declarat luni ca autorul jafului are 25-30 de ani, 1,75 m inaltime si constitutie astenica, "si, atunci cand a intrat in banca, purta manusi chirurgicale, o geaca bleumarin cu maneci si gluga gri, iar fata ii era acoperita de o cagula din material textil, negru, cu fanta in dreptul ochilor", conform informatiilor transmise NewsIn.

Potrivit sefului Serviciului Investigatii Criminale din cadrul IPJ Galati, comisarul-sef Stefan Capatan, agentia Bancpost din strada Siderurgistilor nu avea paznic, ci doar sistem de supraveghere video. In momentul producerii jafului armat, in banca nu erau decat doua casiere. Potrivit lui Capatan, atacatorul a amenintat-o cu arma pe cea care se afla in apropierea seifului.

Jaful armat nu s-a soldat cu victime, autorul reusind sa fuga cu banii printre blocuri. Politistii aduna amprente si le iau declaratii martorilor. De asemenea, Politia Rutiera si Politia Transporturi au instituit filtre la toate iesirile din localitate.

"Filtrele au fost instituite la toate iesirile din municipiu: pe DN 25, spre Tecuci; pe DN 26, spre Targu Bujor; pe soseaua-dig Galati-Braila; pe DJ 251, spre comuna Pechea; la Trecere Bac, spre judetul Tulcea; in Statia CFR Galati. Filtrele vor sta acolo pana cand echipa de cercetare ordona retragerea lor", a declarat, luni, seful Serviciului Politiei Rutiere, subcomisarul Mitica Petcu.

Cu putin inainte de jaful armat de la Bancpost, un angajat al Postei Romane a fost atacat de doi indivizi in satul Tamaoani din comuna galateana Frumusita. Postasul ar fi fost deposedat de 15.000 lei, arata cele mai noi date comunicate de Politie.

Ultimul jaf armat asupra unei banci din Galati s-a produs tot intr-o zi de luni, pe 5 octombrie 2009, si tot la orele pranzului. Doi barbati, purtand cagule pe fata, au sustras atunci 100.000 de lei dintr-o agentie BRD din sud-estul municipiului Galati, din strada Portului. Unul dintre atacatori era inarmat cu un pistol, despre care nu se stie daca era adevarat sau de jucarie. Dupa ce au luat banii, cei doi au fugit, iar angajatii bancii au sunat imediat la 112. Autorii acelui jaful armat nu au fost identificati nici acum.

In 2009, la Galati au mai fost jefuite o casa de schimb valutar si o casa de amanet.

Atacul la casa de schimb valutar, situata intr-o zona ultracentrala a Galatiului, a avut loc pe 2 mai 2009, in jurul orei 9.00. Doi indivizi mascati au amenintat-o pe casiera cu un baston cu electrosocuri, au sustras din seif 933 lei, 942 dolari americani si 2.640 euro (in total 15.000 lei) si au plecat cu o masina condusa de o a treia persoana.

Ulterior, cei trei au fost prinsi in urma unei informatii primite de un politist de frontiera. O luna mai tarziu, in iunie, ei au fost trimisi in judecata. Cei care au patruns in casa de schimb valutar, Marius Adrian Sava si George Alexandru Ion, au fost trimisi in judecata pentru talharie, iar soferul lor, Dan Cojocaru, pentru complicitate la talharie. Politistii nu au reusit sa recupereze 13.168 lei dintre cei 15.000 lei sustrasi din unitate.

Jaful armat asupra casei de amanet s-a produs pe 27 ianuarie 2009, in cartierul periferic Micro 40. Doi barbati mascati si inarmati cu bastoane cu electrosocuri au amenintat-o pe casiera si au sustras 16.500 lei. Ei nu au fost prinsi nici pana astazi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri