Solvabilitatea Alpha Bank Romania a depasit media sistemului bancar, in urma injectiei de capital de 288,37 milioane lei (aproape 70 milioane euro) pe care a operat-o grupul-mama la inceputul acestui an, a declarat Stere Farmache, vicepresedintele bancii.
"Majorarea de capital cu circa 70 milioane euro a permis o crestere a fondurilor proprii si a asigurat o solvabilitate peste media sectorului bancar. Pe de alta parte, acest lucru a reprezentat si o confirmare a angajamentului grupului pentru subsidiara, pe termen lung", a spus Farmache.

La sfarsitul lunii decembrie, solvabilitatea la nivelul sistemului bancar se plasa la 14,03%. BNR solicita bancilor un nivel minim al solvabilitatii de 8%, dar a recomandat un nivel de cel puţin 10%, potrivit NewsIn.

Banca mama, Alpha Bank AE, a injectat 288,23 milioane lei in capitalul sucursalei, ceea ce reprezinta echivalentul a circa 2,5 milioane de actiuni. De asemenea, Eirini Brintaki a participat la majorare cu 144.115 lei, subscriind astfel 1.251 de actiuni.

Astfel, banca a ajuns la un capital social de 958,81 milioane lei, reprezentand circa 33 milioane dolari, varsati in intregime in aceasta valuta, 66 milioane euro si 624,65 milioane lei.

Alpha Bank AE detine in urma acestei majorari de capital 99,59% din capitalul subsidiarei din Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri