Analistii din Romania ai grupului ING se asteapta ca banca centrala sa continue relaxarea politicii monetare in urmatoarea sedinta, din 29 martie, estimand reducerea dobanzii cheie cu inca 0,5 puncte procentuale, la 6,5%, nivel care ar constitui un minim de la adoptarea actualului sistem de dobanzi.
"Ne asteptam ca sedinta de politica monetara programata pentru 29 martie sa marcheze o alta scadere cu 50 puncte de baza, aducand dobanda cheie la 6,5% - nivel care este deja luat in calcul de piata, daca ne uitam la nivelul actual al dobanzilor, chiar daca media estimarilor indica o scadere cu doar 25 de puncte de baza", se spune intr-un raport al ING publicat vineri dimineata.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a scazut deja de doua ori in acest an dobanda de politica monetara, pe care o percepe la operatiunile repo la o saptamana, de la 8% la 7,5% in ianuarie si la 7% in februarie.

Potrivit ING, leul este inca o moneda atractiva pentru tranzactii speculative de tip "carry trade", atat timp cat dobanzile sunt inca ridicate in Romania comparativ cu alte state din UE, insa reducerile de dobanzi pe care le-ar putea decide BNR si eventuale strategii de iesire ale Federal Reserve ar putea diminua acest avantaj in urmatoarele 3-6 luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri