Piata romaneasca de leasing auto va continua sa resimta efectele crizei in prima jumatate a acestui an, estimeaza directorul executiv al Porsche Finance Group, Kurt Leitner, care se asteapta la o imbunatatire a evolutiei pietei in a doua parte a acestui an.
"Contextul economic va continua sa fie plin de provocari si in 2010, iar efectele vor fi, bineinteles, vizibile si pe piata de leasing auto. Probabil ca in prima jumatate a anului vom continua sa resimtim efectele crizei iar piata va stagna, dar speram sa vedem o imbunatatire in cel de-al doilea semestru", a declarat Kurt Leitner (foto), citat de NewsIn.

El a precizat ca piata de leasing auto este in relatie directa cu evolutia pietei auto, fiind astfel "foarte sensibila la toate schimbarile si tendintele din acest sector".

Directorul Porsche Finance Group a mai spus ca este dificil de estimat o valoare a bunurilor finantate in acest an, avand in vedere contextul economic actual.

Valoarea bunurilor finantate a scazut cu 59% in 2009


Porsche Leasing a finantat anul trecut bunuri in valoare de 121 milioane de euro, in scadere cu 59% fata de anul anterior, cand valoarea a fost de 297 milioane de euro.

Astfel, aceasta scadere a fost mai mica comparativ cu intreaga piata de leasing, care a inregistrat un declin de 72%, la 1,33 miliarde euro.

"Aceasta evolutie a fost marcata pe de-o parte de contextul economic de criza, iar pe de alta parte de schimbarile aparute in comportamentul consumatorului", sustine directorul Porsche Finance Group.

Potrivit acestuia, clientii prelungesc durata de utilizare a masinilor si amana deciza de a achizitie a unui autoturism nou, desi pentru companii, in mod special, "mobilitatea ramane un aspect foarte important in desfasurarea activitatilor cotidiene".

"Este evident ca pe fondul unei piete auto care a inregistrat scaderi majore in doar cateva luni, toate volumele descresc", a mai spus Leitner. El a precizat ca Porsche Leasing apeleaza la sistemul retelei de dealeri pentru revanzarea masinilor recuperate precum Volkswagen, Skoda, Seat, Audi si Porsche .

Leitner sustine ca Porsche Finance Group a finantat 46% din masinile vandute de importatorul auto Porsche Romania.

Porsche Leasing, parte a Porsche Finance Group, ofera finantare numai pentru masini si vehicule mici apartinand marcilor grupului Porsche: Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Porsche si Bentley.

Porsche Finance Group este prezent pe piata romaneasca din 1999 si include cinci companii: Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility si Porsche Asigurari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri