Companiile de asigurari de pe piata autohtona ar putea renunta, in timp, la asigurarile de somaj din cauza contextului macroeconomic actual, in conditiile in care riscul luat in calcul pentru o astfel de polita devine o certitudine, iar prima de asigurare ar fi mult prea ridicata, spune conducerea Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurari din Romania (UNSAR).
"In uraa ultimelor anunturi facute de guvern privind scaderile salariilor bugetarilor, toate persoanele din aceasta categorie si-ar cumpara o asigurare de somaj, iar asiguratorii nu ar avea interesul sa promoveze o polita care acopera un risc devenit certitudine", a declarat Cristian Constantinescu (foto), presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR).

Presedintele UNSAR a subliniat ca asigurarorii lucreaza cu notiunea de risc, nu de certitudine. In plus, a mai comentat Constantinescu, prima de asigurare pentru o polita care acopera riscul de somaj ar fi prea mare in actualele conditii de piata, ceea ce face produsul neatractiv chiar pentru potentialii clienti. "In acest context economic, prima ar putea insuma doua sau trei salarii ale unui asigurat (bugetar n.r.) si nu cred ca un bugetar ar mai fi interesat sa plateasca o astfel de prima", a explicat seful UNSAR.

"Pretul va fi descurajator pentru viitorii asigurati. Apoi, in situatia actuala ce reasigurator te sustine? In prezent acest risc este o certitudine si conditii bune de reasigurare nu se vor gasi. Cel putin 1-2 ani de acum inainte nimeni nu va fi interesat sa promoveze acest tip de produs", a spus la randul sau Stefan Dicu, directorul general adjunct al Groupama Asigurari .

In prezent, pe piata romaneasca companiile de profil dau asigurari de somaj numai atasate la asigurarile de viata. "Sunt clauze suplimentare la alte produse de asigurare cum este cea de viata, dar niciodata nu vor fi emise polite care sa aiba ca risc principal acoperit pe cel de somaj, a adaugat la randul sau Cornelia Aurelia Coman, director general al ING Asigurari de Viata si vicepresedinte UNSAR. "

Stefan Dicu a mai precizat ca asigurarile de somaj au fost aduse pe piata si sunt cerute in prezent de banci ca protectie in caz de neplata a creditelor bancare de catre client. "Banca are prin aceasta polita o protectie suplimentara, in sensul ca daca intra clientul in somaj institutia de creditare isi poate recupera ratele", a detaliat oficialul Groupama.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri