Compania de asigurari Asirom, parte a Vienna Insurance Group (VIG), introduce compensatia directa pentru piata asigurarilor din Romania, printr-un nou pachet de produse care cuprinde o polita RCA, la care se adauga acoperirile politelor casco, prin care vrea sa atraga 100.000 de clienti pana la finele anului.
Compensatia directa presupune ca asiguratii RCA sa poata solicita propriului asigurator despagubirea pentru daunele produse din vina altui sofer.

Astfel, beneficiarul noului tip de polita va primi direct din partea Asirom despagubirea pentru daunele produse din vina unui alt sofer, urmand ca apoi compania sa se ocupe de recuperarea banilor de la asiguratorul vinovatului.

„Noul produs Rca + Casco Partener scuteste clientii companiei de timpul pierdut si neplacerile cauzate in urma unui incident auto cu un sofer asigurat la alta companie. In plus, se rezolva conflictul pagubit – asigurator deoarece acesta va fi servit de catre compania in care a avut incredere si unde a ales sa-si incheie polita de asigurare”, au spus oficialii companiei.

Tariful de prima pentru acest pachet este cu 15% mai mic decat un tarif standard pentru RCA, potrivit declaratiilor oficialilor companiei de asigurari.

Astfel, pentru un RCA standard clientii platesc 466 lei pe an in cazul unui Logan 1.4, in timp ce pentru un astfel de pachet, care include si polita casco, tariful este de 414 lei pentru aceeasi perioada si acelasi model de masina. Prima la polita casco din acest pachet pentru Logan de 1.4 este de 44 de lei, au precizat oficialii Asirom.

"Din estimarile facute pana in prezent, recuperarea individuala a daunelor produse in urma unui incident auto poate dura si cateva luni de zile, in vreme ce noul produs garanteaza ca banii vor fi primiti in cel mai scurt timp posibil, in maximum sapte zile de la acceptarea dosarului complet", a declarat directorul diviziei de vanzari alternative al Asirom, Catalin Stroe (foto).

El a adaugat ca, in prezent, compania are 600.000 de clienti pe segmentul RCA si la nivelul portofoliului companiei aceasta are un total 2 milioane de contracte incheiate.

La aceasta data, politele de asigurari auto au o pondere de 70-75% in totalul portofolilui companiei, restul fiind reprezentat de asigurarile property (locuinte si bunuri n.r.), raspundere civila, viata si medicale.

Prima de asigurare Casco Partener nu va depasi 30 – 160 de lei pe an, in functie de categoria vehiculului si de suma asigurata declarata, care se achita anticipat si integral la incheierea asigurarii.

„Acoperirile, excluderile si modul de despagubire prevazute in contract corespund exact prevederilor din normele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto – pagube la vehicule”, a mai precizat Stroe.

Vehiculul se asigura pentru suma declarata de asigurat (principiul primului risc), pe baza propriei sale optiuni, suma ce ar trebui sa corespunda valorii sale reale. Trebuie avut in vedere ca in caz de dauna, aceasta valoare va fi corectata cu valoarea reala conform normei CSA.

Noul produs este valabil pentru accidentele care au loc in Romania, iar polita se poate incheia pe 6 sau 12 luni, atat de persoanele fizice, cat si de cele juridice care detin autovehicule inmatriculate in Romania. Cartea Verde atasata la Rca functioneaza, potrivit Asirom, in toate tarile membre ale tratatului (nu numai cele din UE).


Asirom este membra a Vienna Insurance Group din 2007. Concernul cotat la bursa Vienna Insurance Group (VIG) are sediul in Viena si este unul dintre grupurile de asigurari de frunte din CEE.

In afara pietei de baza din Austria, Vienna Insurance Group este activ, prin participatii la societati de asigurare si holdinguri de asigurare, in Albania, Belarus, Bulgaria, Cehia, Croatia, Estonia, Georgia, Germania, Letonia, Lichtenstein, Lituania, Macedonia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Turcia, Ucraina, Ungaria. Grupul are sucursale si in Italia si Slovenia.

Pe piata austriaca Vienna Insurance Group (VIG) activeaza prin intermediul Wiener Städtische Versicherung, Donau Versicherung si Sparkassen Versicherung.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri