O cota de piata de 8-10% pentru OTP pe pietele din Romania, Serbia, Slovacia, Croatia ar fi optima, a afirmat Sándor Csányi, presedinte si director general al grupului OTP, cea mai mare institutie financiara din Ungaria, intr-un interviu acordat cotidianului american Wall Street Journal, potrivit Mediafax.
Situatia solida a capitalului permite grupului sa caute achizitii pe pietele din cele patru state est-europene, in timp ce in Ucraina si Rusia OTP vizeaza o dezvoltare organica a afacerilor.

Pe langa planurile de crestere a afacerilor din Europa Centrala si de Est, OTP ar putea lua in calcul si locatii mai indepartate, una din tintele posibile mentionate de Csányi fiind Vietnamul.

Profitabilitatea sectorului bancar din Europa Centrala si de Est se va mentine pe termen mediu, considera seful OTP, ca urmare a faptului ca regiunea va continua procesul de apropiere economica de Occident, acesta urmand sa se reflecte in cresterea PIB si a salariilor. In prezent, penetrarea produselor bancare in zona este sub nivelul din Europa de Vest.

Pe langa conducerea OTP, Csányi negociaza si cu Fondul Monetar International pentru a obtine conditii mai bune pentru Ungaria in acordul stand-by, ofera consultanta guvernului de la Budapesta si a fost ales recent presedintele Federatiei Ungare de Fotbal, noteaza Wall Street Journal.

Csányi, in varsta de 57 de ani, desine functiile de presedinte si director general la OTP inca din 1992 si este unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Ungaria, cu o avere de 500 de milioane de dolari.

Oficialul ungar a declarat in aprilie ca OTP vrea sa se extinda prin achizitii in state ca Romania, Croatia, Serbia sau Slovacia.
Grupul OTP este prezent in Romania prin intermediul OTP Bank Romania, divizia de asigurari OTP Garancia, OTP Fond de Pensii, OTP Leasing Romania, OTP Consulting Romania, companie cu activitati de consultanta pentru investitori, autoritati clocale si IMM-uri, respectiv OTP Asset Management Romania, societate de administrare a investitiilor.

Directorul OTP Bank Romania, Laszlo Diosi, a declarat, in septembrie 2009, ca unul dintre principalele obiective ale grupului in Romania, respectiv o cota de piata de 5%, a fost atins.

Activele OTP Bank Romania totalizau la sfarsitul anului trecut 365,7 miliarde de forinti (1,36 miliarde euro), nivel aproape neschimbat in raport cu cel din 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri