Subscrierile pe segmentul life al grupului Aviva in Romania au scazut cu 17%, in prima parte a anului, la 40 milioane de lei, in timp ce veniturile totale ale ale companiei de asigurari de viata au scazut cu 14%.
Scaderea veniturilor cu 14% s-a datorat in principal reducerii afacerilor pe segmentul bancassurance, care nu a mai performat, odata cu scaderea creditarii, rezilierilor de polite efectuate de clienti, al caror trend este in insa scadere, si ajustarii de calcul a primelor anualizate. In primul semestru vanzarile s-au distribuit egal intre produsele de protectie si produsele cu componenta de conomisire, adica cele unit-linked.

De asemenea, subscrierile pe segmentul life ale grupului Aviva in Romania au scazut cu 17%, in prima parte a anului, la 40 milioane de lei.

Pe de alta parte, „piata de asigurari de viata cunoaste fenomene contradictorii, si anume: oamenii nu au bani, odata cu scaderea de salarii sau fie ca lucreaza intr-un business care nu merge foarte bine”, a declarat CEO Aviva Romania, Mihai Popescu (foto).

„In acelasi timp, un alt fenomen, opus primului, este ca necesitatea de protectie creste; intelegerea fenomenului de protectie este in crestere dupa parerea noastra, dintr-un motiv foarte simplu, este mult mai evident acum ca trebuie sa te protejezi singur, trebuie sa-ti planifici ce se intampla la pensie, daca te imbolnavesti si cum iti acoperi aceste costuri, dincolo de ajutorul de la stat. Acest lucru l-am observat in discutiile cu clientii”, a completat Mihai Popescu.

Un alt indicator evident al importantei pe care protectia financiara a dobandit-o este trendul ascendent al numarului clientilor care aleg clauze medicale. Acest lucru inseamna ca din ce in ce mai multi oameni iau in serios planificarea financiara si dau valoare propriei vieti intr-o mai mare masura, se arata in comunicatul companiei.

La nivel de grup, Aviva a investit pana in prezent suma de 243 milioane de lei in dezvoltarea companiilor din Romania, intentionand de asemenea, o majorare a capitalului cu inca 30 milioane lei.

In plus, totalul activelor administrate de grup a atins nivelul de 600 milioane de lei, la jumatatea anului 2010, inregistrand o crestere de 21.4% fata de finalul anului 2009.

Aviva Grup Romania include trei companii: Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Aviva Investors Romania (achizitionat in luna noiembrie 2007).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri