Controlul lichiditatilor este o chestiune vitala, de care depind mai toate echilibrele din economie, iar faptul ca Romania nu prea are titluri de stat determina banca centrala sa realizeze aceasta operatiune prin cumparare si vanzare de valuta, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.
"Tehnicismul este necesar pentru a evita confuziile. Trebuie sa repetam uneori. Ieri (marti - n.r.) am vorbit despre cat de important este in cazul bancii nationale sa controleze lichiditatile. Este o chestiune vitala. Banca centrala face emisiune si controlul acestei emisiuni, al lichiditatilor, este o functie vitala de care depinde mai toate echilibrele din economie", a spus Isarescu, in cadrul colocviului cu tema "Instrumente de plata", organizat de BNR.

El a mentionat ca banca centrala realizeaza controlulul lichiditatii in functie de instrumentele pe care le are, informeaza Mediafax.

"Daca nu prea avem titluri de stat, așa cum este cazul nostru, și avem valuta, controlam lichiditatile prin cumparari/vanzari de valuta. Tehnic vorbind, cei care se tot aventureaza sa citeasca operatiunile BNR si le leaga numai de cursul de schimb gresesc, pentru ca nu este numai acest lucru", a continuat guvernatorul BNR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri