Moneda nationala a oscilat intr-un interval ingust in prima ora de tranzactionare, intre 4,2550 lei/euro si 4,2575 lei/euro, usor sub nivelul de marti, iar pietele valutare si bursele europene continua sa fie dominate de un sentiment pozitiv.
Bancile schimbau euro pentru 4,2565 - 4,2575 lei/euro in debutul sedintei, aproape de nivelul de la finalul sesiunii precedente, cand operatiunile se perfectau la 4,2560 - 4,2585 lei/euro, potrivit Mediafax.

In prima ora de tranzactionare, cursul a fost stabil, iar la ora 10:15 se situa la 4,2560 - 4,2575 lei/euro.

Potrivit dealerilor, valutele din regiune continuau ascensiunea inceputa marti, in linie cu bursele europene, investitorii fiind incurajati de datele referitoare la industria zonei euro si din SUA. Totodata, temerile privind raspandirea crizei din Egipt catre alte state din regiune s-au mai calmat.

BNR a anuntat marti un curs de referinta de 4,2577 lei/euro, cu 0,28 bani mai mare fata de luni, cand paritatea a fost de 4,2549 lei/euro.
Pe de alta parte, leul s-a apreciat luni in raport cu dolarul, astfel ca paritatea publicata de BNR, de 3,0994 lei/dolar, a atins minimul din 9 noiembrie. La data mentionata, rata de schimb a fost stabilita la 3,0778 lei/dolar.

Pe piata monetara, dobanzile practicate de bancile comerciale pentru plasamente cu scadenta la o zi au coborat si miercuri usor, de la 3,87 - 4,37% la 3,5 - 4,00%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri