Producatorului sud-coreean de electronice Samsung a anuntat ca va lansa in urmatoarele luni tabletele Galaxy Tab 10.1 si Galaxy Tab 8.9, cele mai subtiri tablete din lume, de 8,6 milimetri. Versiunea a doua a principalului competitor, tableta iPad, are dimensiuni de 8,8 milimetri.
Cele doua dispozitive ruleaza pe sistemul de operare Android 3.0 (Honeycomb). Galaxy Tab 10.1 are o greutate de 589 de grame si Galaxy Tab 8.9 are o greutate de 470 de grame.

Noile tablete vor dispune de viteza de retea 4G HSPA+ de pana la 21Mbps precum si Bluetooth 2.1+EDR si conectivitate Wi-Fi 802.11 a/b/g/n care ofera viteze mari la download si reduce timpul de transfer de date.

De asemenea, cele doua tablete sunt prevazute cu o camera de 3 megapixeli si o camera frontala de 2 megapixeli.

Samsung va lansa Galaxy Tab 10.1 si Galaxy Tab 8.9 pe piata din Statele Unite la inceputul lunii iunie. Cele doua tablete vor fi lansate initial doar in versiune Wi-Fi, ulterior urmand sa fie comercializate si modele pentru acces la internet 4G ori Wimax.

Pretul Galaxy Tab 8.9 pentru versiunea Wi-Fi va fi de circa 469 de dolari pentru tableta de 16GB si de 569 de dolari pentru 32 de GB. Pe de alta parte, varianta Galaxy Tab 10.1 va costa 499 de dolari pentru dispozitivul cu memorie de 16GB si 599 de dolari pentru cel cu memorie de 32 de GB.

Cele doua tablete sunt lansate la mai putin de un an de cand a inceput sa fie comercializat Samsung Galaxy Tab, acest dispozitiv fiind unul dintre principalii competitori ai iPad, tableta lansata in aprilie 2010 de Apple.

Companii precum Motorola, Dell, Hewlett-Packard sau Acer au atacat si ele aceasta piata care este estimata sa ajunga la 50 de milioane de exemplare in acest an.

In 2010 s-au vandut circa 17 milioane de tablete PC, Apple avand o cota de piata de circa 87,4%, conform companiei de cercetare International Data Corporation (IDC).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri