Samsung a lansat doua tablete noi din gama high-end, cu design mai sofisticat, ecrane mai subtiri si mai usoare decat precedentele modele ale grupului, noile dispozitive fiind prezentate ca o extensie a gamei premium de smartphon-uri Galaxy S prin adaugarea unui "S" si la numele Galaxy Tab.

Compania sud-coreeana investeste fonduri mai mari pentru promovarea tabletelor, cu un eveniment de lansare a tabletelor la arena Madison Square Garden din New York, scrie cotidianul Wall Street Journal. Anul trecut, Samsung a prezentat smartphone-ul Galaxy S4 la Radio City Music Hall.

Samsung a refuzat sa comenteze despre costurile pentru lansare, dar in ultimul an a cheltuit miliarde de dolari pentru promovarea dispozitivelor high-end la nivel global, potrivit Mediafax. Analistii din industria telecom avertizeaza, insa, ca Samsung va avea nevoie de mai mult decat evenimente opulente de lansare si produse stralucitoare pentru a replica pe segmentul tabletelor succesul inregistrat pe piata smartphone-urilor.

Cota de piata a Samsung pe tablete creste deja in detrimentul Apple si a ajuns la 22,3% in primul trimestru, de la 17,5% in urma cu un an, in timp ce Apple a consemnat un declin de la 40,2% la 32,5%, potrivit firmei de cercetare IDC. Cresterea de ansamblu a pietei tabletelor incetineste semnificativ, iar IDC estimeaza un avans de numai 12% la nivel globbal pentru acest an, la 245,4 milioane de unitati, dupa o crestere de 52% in anul precedent.

Concurenta: smartphone-uri cu ecrane mari

Vanzarile de tablete inregistreaza, de asemenea, o concurenta mai intensa din partea smartphone-urilor cu ecrane mari, categorie promovata intens de Samsung. Una dintre provocarile pentru Samsung va fi concurenta cu puzderia de tablete Android aflate pe piata in acest moment, cu tehnologie la fel de buna dar mai ieftine.

Versiunea de 10,1 inci (25,7 centimetri) a Galaxy Tab S va costa 499 de dolari, iar cea de 8,4 inci (21,3 centimetri) va avea un pret de 399 de dolari. Cele doua dispozitive au cele mai bune ecrane dintre toate tabletele in prezent pe piata, Super AMOLED cu rezolutie 2560 x 1600, scrie Wall Street Journal. Numarul de pixeli este mai mare decat in cazul rivalelor iPad Air si iPad Mini ale Apple.

De asemenea, noua tehnologie de adapatare automata a imaginii ajusteaza luminozitatea si contrastul foarte rapid in anumite aplicatii, cum ar cele pentru citit sau pentru vizualizarea de filme. Tab S, cu o grosime de 0,25 de inci (0,63 centimetri) este mai subtire decat iPad-urile Apple si mai usoara. Modelul de 8,4 inci cantareste 283 de grame, iar cel de 10,5 inci are o greutate de 454 grame.

La fel ca smartphone-urile de top ale Samsung, tabletele au procesoare cu opt nuclee si senzor pentru amprenta, pe care compania a promis sa-l imbunatateasca curand prin update-uri de software. Cele doua tablete Samsung pot fi compandate incepand de vineri, iar livrarile ar urma sa inceapa in luna iulie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri