Computerele Macintosh, produse de compania americana Apple, detin in Romania o cota de piata de 2,08%, rezulta dintr-un studiu realizat de Trafic.ro in perioada 23-29 martie, in care au fost monitorizate cele 40.000 de site-uri inscrise in sistemul de monitorizare.
In Bucuresti, dupa cum este de asteptat, sunt cei mai multi utilizatori de Mac-uri din tara – din total, 60% aflandu-se in Capitala. Astfel, in Bucuresti sunt aproape 94.000 de Mac-uri. Capitala este urmata, in ordine, de Timisoara, Cluj Napoca, Iasi, Constanta, Brasov, Oradea, Targu Mures.

In ceea ce priveste insa cota de piata detinuta de Mac-uri din totalul de computere din orase, Bucurestiului pierde prima pozitie in fata localitatilor Corbeanca, Predeal si Puchenii Mari.

Cei mai putini utilizatori de computere Apple sunt in Covasna, Ialomita, Teleorman, Tulcea si Calarasi.

In Republica Moldova, Mac-ul inregistreaza o cota de piata de 1,48% si aproximativ 95% dintre utilizatori locuiesc in Chisinau. Citeste mai multe informatii despre studiu pe blog-ul Trafic.ro.

Pe plan international, conform unui studiu al Pingdom, bazat pe informatii preluate de la compania de cercetare StatCounter, tarile in care Mac-urile sunt cele mai populare sunt Elvetia (cota de 17,6%), Luxemburg (15,7%) si SUA (15,3%).

In intreaga Europa cota de piata a Mac-urilor se ridica la 6,2%, Romania situandu-se deci sub media de pe continent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri