Sony va relua partial serviciile oferite prin platforma PlayStation Network, saptamana viitoare, si va oferi stimulente clientilor pentru a-i determina sa nu plece la concurenta, dupa ce un hacker a furat datele personale din conturile a 77 de milioane de utilizatori, transmite Reuters, preluat de Mediafax.
Unii reprezentanti ai companiei japoneze si-au cerut duminica scuze pentru bresa de securitate, intr-o conferinta de presa, acestea fiind primele comentarii publice din partea Sony dupa criza care a dus la inchiderea PlayStation Network pe 19 aprilie.

Sony a reiterat posibilitatea ca printre datele furate sa fi fost si informatii privind cardurile de credit ale clientilor.

"Ne cerem scuze profunde pentru problemele si necazurile create utilizatorilor", a declarat Kazuo Hirai, pe locul doi in ierarhia companiei si principalul candidat la succesiunea directorului general Howard Stringer, dupa care s-a inclinat adanc.

Multi utiliatori ai PlayStation au fost infuriati de faptul ca primul avertisment privind una dintre cele mai grave brese de securitate informatica produsa vreodata a venit la o saptamana dupa ce Sony a inchis reteaua si la cateva ore dupa de Hirai a prezentat primele tablete PC ale companiei.

Sony a anuntat ca va oferi continut gratuit, inclusiv acces liber la retea, timp de 30 de zile, utilizatorilor actuali, pentru a preveni plecarea utilizatorilor.

Compania a precizat ca dupa atacul informat a imbunatatit securitatea si vor fi introduse sisteme mai avansate de protectie a datelor.

Sony a cerut totodata FBI sa investigheze atacul informatic.

In legatura cu acuzatiile ca utilizatorii au fost informati tarziu despre bresa de securitate, Hirai a spus ca Sony a vrut sa afle mai intai ce date au fost furate.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri