97% din 2.210 respondenti cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani au achizitionat bunuri sau servicii de pe Internet, dintre acestia, 57% au declarat ca au dezvaluit informatii confidentiale unor surse nesigure - fiind astfel expusi riscurilor de frauda si compromiterea conturilor bancare.
Datele sunt oferite de BitDefender, liderul pietei romanesti de securitate a informatiilor, companie care a anuntat luni rezultatele unui nou studiu care scoate in evidenta statistici ingrijoratoare referitoare la protectia datelor confidentiale de la cardurile bancare.

Studiul a scos in evidenta faptul ca 27% dintre respondenti nu stiau de existenta site-urilor false sau a atacurilor de phishing. Phishing-ul este simularea unei actiuni in numele unei organizatii de incredere sau a unui individ, pentru a pacali utilizatorii sa dezvaluie date confidentiale, precum username, parole si informatii de acces la conturile bancare.

“E ingrijorator faptul ca la o simpla cautare pe internet, oricine poate gasi informatii confidentiale referitoare la conturile bancare, date ce pot fi folosite in scopuri rau intentionate. Mai mult decat atat, exista foarte multi criminali cibernetici care vand astfel de informatii in schimbul unor sume de bani”, a declarat autoarea studiului, Sabina Datcu, analist in amenintari online si specialist in comunicare la BitDefender.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri