Bitdefender, cel mai mare producator romanesc de securitate informatica, nu se va lista pe Bursa anul viitor asa cum era planificat initial, a declarat Florin Talpes, fondatorul si directorul executiv al companiei .
Amanarea listarii este determinata de faptul ca producatorul vrea sa se dezvolte pe segmentul de virtualizare ceea ce va face ca valoarea companiei sa creasca.

Virtualizarea este o tehnologie prin care informatiile de pe sute si mii de servere pot fi stocate pe un singur server.

“Vrem intai sa dovedim ca suntem un lider pe piata globala ceea ce ne va ajuta mai mult. Daca spun: <<Eu voi face aceste lucruri pe virtualizare>> ai anumiti multipli, iar daca spui ca ai facut lucrurile acestea ai altii”, a explicat Talpes.

Un alt motiv este situatia in care se afla Bursa romaneasca.

“Am spus tot timpul ca fiind roman m-ar interesa sa pun si eu umarul la Bursa din Romania, dar cu conditia sa fie o bursa solida. Pentru ca nu vrei sa iesi pe bursa si sa ai un esec pentru ca nu este transparenta. Vrei sa o joci pe bursa care iti da o anumita siguranta vis-a-vis de regulile jocului. Si sper ca pana o sa iesim noi, Bursa din Romania va fi una dintre candidate. Eu tot timpul am spus ca m-ar interesa. E drept ca daca ar fi sa ies astazi pe bursa, nu as iesi pe bursa din Romania. Dar nu ies astazi si intentia de a iesi pe bursa din Romania exista in continuare. Oricum daca va fi sa fie, va fi si pe bursa din Romania”, a afirmat antreprenorul.

Bitdefender a fost lansat in 2001 de sotii Florin si Mariuca Talpes, iar acum este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de securitate IT, produsele companiei fiind folosite de peste 400 de milioane de utilizatori din toata lumea.

In afara de Romania, compania mai are birouri in SUA (Florida si California), Spania, Marea Britanie si Germania si un centru de servicii in Chile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri