Apple ar putea prezenta marti, in premiera, cel de-al cincilea model iPhone, de la care se asteapta un ecran mai mare, o mai buna calitate a semnalului si alte imbunatatiri fata de actualul model, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Apple a invitat presa la un "eveniment special" organizat marti la sediul central din Cupertino, California, denumit "Let's talk iPhone" ("Sa vorbim despre iPhone" - n.r.).

Locatia aleasa de companie este neobisnuita, deoarece Apple organizeaza de obicei lansarile de produse intr-una dintre uriasele sali de conferinta din San Francisco.

Invitatia nu ofera alte detalii, iar reprezentantii companiei au refuzat sa dea alte informatii.

"Este iPhone 5", comenteaza analistul ThinkEquity Mark McKechnie, referindu-se la evenimentul de pe 4 octombrie.

Noul iPhone va fi primul produs important lansat dupa preluarea postului de director general de catre Tim Cook, dupa ce Steve Jobs a demisionat in luna august.

Nu este clar daca Jobs, care a preluat pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie, va fi prezent la eveniment.

Analistii anticipeaza ca cel de-al cincilea iPhone va avea un ecran mai mare, procesor cu doua nuclee si o mai buna integrare cu serviciile de remote computing (cloud).

Alte imbunatatiri ar putea fi o antena mai buna pentru o calitate mai ridicata a semnalului si o camera foto/video de 8 megapixeli, a declarat in august pentru Reuters o sursa apropiata situatiei.

Noul model va fi produs de Hon Hai Precision Industries (Foxconn) si Pegatron Corp, din Taiwan. Apple le-a transmis fabricilor sa se pregateasca pentru a produce un total de 45 milioane de unitati, potrivit aceleiasi surse.

Apple a lansat iPhone 4 in iunie 2010 in variante de 16 gigabytes si 32 gigabytes de culoare neagra, adaugand in aprilie 2011 modele de culoare alba.

Compania prezinta de obicei un nou model iPhone la conferinta anuala cu dezvoltatorii din luna iunie, insa a amanat in acest an lansarea.

Apple a vandut 20,34 milioane de iPhone-uri in trimestrul al treilea fiscal, incheiat pe 25 iunie, devenind potrivit analistilor cel mai mare producator de smartphone-uri din lume.

Unii analisti anticipeaza ca Apple va lansa, odata cu urmatoarea generatie iPhone, si o noua varianta a modelului actual.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri