Jack Ma, directorul executiv si presedintele grupului de e-commerce Alibaba, din China, a declarat intr-o conferinta la Universitatea Stanford (SUA) ca ar fi “foarte, foarte interesat” de cumpararea portalului web Yahoo!, care trece printr-o perioada dificila marcata de stagnarea cresterii si micsorarea cotei de piata, scrie Bloomberg.
Ma a afirmat ca a purtat discutii cu Yahoo!, ca si alti potentiali “petitori”, dar fara sa le precizeze numele.

Suntem foarte interesati de Yahoo! pentru ca Alibaba Group este atat de important pentru Yahoo!, iar Yahoo! este, de asemenea, foarte important pentru noi”, a spus Ma (foto).

Yahoo! detine 40% din gigantul din e-commerce Alibaba.

O potentiala cumparare a Yahoo! de catre chinezi a fost vehiculata si anul trecut, in noiembrie.

Yahoo! a concediat-o luna trecuta pe Carol Bartz, CEO-ul companiei, dupa mai bine de doi ani si jumatate de “letargie financiara”. Plecarea fostei sefe s-a lasat insa cu scandal, dupa ce aceasta a aflat prin telefon ca este concediata.

Recent, s-a vehiculat informatia ca si fondul american de investitii Silver Lake ar dori sa preia Yahoo!.

Sursa foto: www.alibaba.com.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri