Furnizorul austriac de servicii IT&C Kapsch va investi in urmatorii trei ani in dezvoltarea filialei romanesti intre 7-10 milioane de euro, suma urmand sa fie utilizata inclusiv pentru achizitia de companii, a declarat Dan Roman, directorul general al Kapsch Romania si unul dintre cei mai experimentati oameni din IT-ul romanesc.
Filiala locala a Kapsch, care se bazeaza pe afaceri de 15 milioane de euro in urmatorii trei ani, este deja in proces de due dilligence (verificare si evaluare) cu o companie de tehnologie si integrare software, tranzactia urmand sa fie finalizata cel mai probabil pana la finalul anului.

„ De asemenea, sunt inca doua firme in perspectiva. Dorim sa mai achizitionam niste firme mici, care sa aiba abilitati deosebite,complementare. Sunt companii cu abilitati in telecomunicatii, servicii, firme care au solutii de nisa, precum cele pentru sistemul bancar. Importanta este partea de profitabiliate si ce posibilitati de crestere au in continuare. Sunt companii cu venituri de cateva milioane de euro si care au profit mare pentru ca fac servicii profesionale”, a explicat pentru wall-street.ro, Dan Roman.

Kapsch a fost fondata in 1892 ca un business de familie, iar in prezent are 4.000 de angajati in 30 de tari, de pe cinci continente. Compania care a incheiat anul fiscal in martie 2011 cu afaceri de 830 de milioane de euro activeaza prin trei divizii specializate in mediul enterprise (prin divizia Kapsch BusinessCom), sisteme inteligente de transport (Kapsch TrafficCom) si in zona operatorilor de telecomunicatii si a celor feroviari (Kapsch CarrierCom).

Desi s-au lansat oficial abia anul acesta in Romania, austriecii au in prezent 30 de angajati, ei activand inca din 2009 pe piata prin divizia Kapsch BusinessCom. Compania are deja clienti globali care au prezenta si pe piata locala. Printre acestia se numara Petrom, cea mai mare companie de pe piata locala-detinuta de grupul austriac OMV, sau banci austriece. Cele mai mari banci romanesti detinute de grupuri din Austria sunt Banca Comerciala Romana, Raiffeisen Bank Romania si Volksbank Romania.

”Grupul Kapsch a urmarit permanent evolutia pietei locale IT&C din Romania, iar atunci cand am avut posibilitatea de a transpune in practica planurile de afaceri impreuna cu o echipa de management experimentata, am profitat de oportunitatea oferita. Sunt sigur ca în scurt timp, bazandu-ne pe calitatea membrilor echipei si beneficiind de transferul de know-how din interiorul grupului, Kapsch Romania va deveni si un puternic jucãtor local, un element de crestere a diviziei Kapsch BusinessCom in Europa Centralã si de Est”, a declarat Franz Semmernegg, directorul general al Kapsch BusinessCom.

Initial, Kapsch Romania va pune accentul pe dezvoltarea diviziei pentru mediul enterprise, insa vor fi promovate si celelalte produse si servicii ale companiei. Divizia Kapsch CarrierCom, care se adreseaza operatorilor de telecomunicatii si a celor feroviari, participa in cadrul unor consortii de firme, la licitatii pentru introducerea sistemelor de comunicatii GSM-R in constructia de cai ferate. Pe de alta parte, conducerea companiei isi doreste sa participe la proiecte pentru sisteme inteligente de transport prin divizia Kapsch TrafficCom.

Dan Roman spera ca in urmatorii trei ani compania sa obtina venituri de cel putin 15 milioane de euro. Pentru anul fiscal urmator (aprilie 2012- martie 2013), el vrea ca filiala locala a Kapsch sa aiba o cifra de afaceri de aproximativ 10 milioane de euro.

Managerul a preluat anul acesta conducerea Kapsch Romania dupa ce anul trecut a renuntat la functia de presedintele al Consiliului de Administratie al S&T Roman, unul dintre cel mai mari integratori IT de pe piata locala.

Cine este Dan Roman:

Detine o diploma de doctorat in informatica si a absolvit Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Inainte de 1990, Dan Roman a lucrat ca director tehnic la Institutul de Cercetare pentru Tehnica de Calcul, fiind responsabil pentru dezvoltarea de software.

In 1990, a fondat una dintre primele companii private din tarã, Romanian Business Solutions (RBS). Roman a condus RBS ca director general si proprietar pana in 1995, cand a vandut compania cãtre IBM.

Din 1996 a devenit, la Viena, director regional in cadrul IBM, fiind responsabil pentru tarile din Balcanii de Vest si spatiul fostei CSI.

In anul 2000, Roman a fondat propria companie in Austria, eNet Data GmbH, care a fost achizitionata în 2002 de catre compania austriaca S&T. Ulterior achizitiei, Roman a ocupat pozitiile de vicepresedinte senior al S&T AG si director regional.

De la mijlocul anului 2011, Roman ocupa pozitia de director general Kapsch Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri