Companiile locale Televoice si Visual Fan, care detin brandurile Evolio si Allview, au lansat saptamana aceasta noi tablete PC luptandu-se astfel cu gigantii Apple si Samsung pe o piata care anul viitor ar putea ajunge la 200.000 de unitati.
Astfel, Televoice, a pus in vanzare Evotab2, o noua versiune a Evotab-dispozitiv lansat la inceputul acestui an, o tableta care ruleaza pe sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread si care costa 580 de lei.

Pe de alta parte, compania brasoveana Visual Fan a lansat AllDro Speed, o tableta care ruleaza sistemul de operare Android 2.3.4 si care costa 650 de lei.

Cei doi producatori concureaza pe o piata care este estimata la circa 60.000 de unitati anul acesta, iar anul viitor ar putea ajunge la 200.000 de unitati, spune Liviu Nistoran, fondatorul si proprietarul Televoice. El mai spune ca brandul pe care il detine a avut vanzari de circa 6.000 de tablete anul acesta si ca este al treilea jucator pe piata locala in functie de vanzari dupa Apple si Samsung.

Evotab 2

Tableta vine preinstalata cu sistemul Android 2.3 Gingerbread precum si cu Flash 10.1. Are o memorie de 8 GB de stocare si 512 MB memorie RAM, procesor Cortex A8 de 1 GHz, ecran de 7 inch (17,7 cm), cu 16 milioane de culori. Bateria este Li-Ion de 3,7V/4500 mAh, care ii confera o autonomie de pana la 10 ore, insa rezistenta Bateria este Li-Ion de 3,7V/4500 mAh depinde de modul de utilizare a tabletei.

Evotab 2 este capabila sa redea filme in format Full HD si beneficiaza de aplicatii precum Presaonline - agregator de stiri, Y!M, Youtube HD, Facebook, e-mail si jocu ri si aplicatii Android disponibile gratuit in Android Market.

Dimensiunile tabletei sunt de 192 x 118 x 11 mm si are o greutate de 360g.

Aceasta se poate conecta la internet la internet prin wi-fi sau 3G.

AllDro Speed

Aceasta este prevazuta cu ecran capacitiv de 7 inch multitouch (17,7 cm), procesor de 1,2 GHz, camera foto frontala, conectivitate la internet prin Wi-Fi si memorie extensibila pana la 32 GB prin card microSD.

Tableta are o grosime de 9,9 mm si o greutate de 329g si poate fi folosita pentru editarea si citirea documentelor, pentru navigarea pe internet sau utilizarea aplicatiilor Android si a jocuri online redate direct in browser. De asemenea, datorita compatibilitatii cu dispozitivele DLNA, permite transferul de fisiere multimedia (filme, imagini, muzica) catre un televizor sau proiector in conditii optime de sincronizare fara a fi necesara conectarea prin cablu.

Modelul permite realizarea streaming-ului video fluent in interiorul paginilor web datorita suportului pentru Flash Player 11 iar prin intermediul cablului HDMI conectat la dispozitivele compatibile si cu o capacitate de redare adecvata, face posibila vizionarea filmelor pana la rezolutii Quad Full High Definition.

AllDro Speed poate fi gasit in retelele de magazine partenere si in mediul online, iar pachetul standard include alaturi de tableta un cablu OTG, alimentator, casti si cablu de date USB.

Vedeti mai jos cum arata cele doua tablete. Primele doua fotografii sunt cele ale AllDro Speed, iar urmatoarele cinci sunt cu Evotab 2.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri