Echipa romaneasca Gameleon, formata din Victor Popescu si Vlad Alexandru Radu, a castigat premiul intai in cadrul Intel Global Challenge, una dintre cele mai mari competitii de planuri de afaceri din lume dedicata studentilor cu idei inovatoare de antreprenoriat, care se pot realiza cu ajutorul tehnologiei.

Esti director de IT, antreprenor, conduci un IMM si esti interesat de inovatia IT&C? Participa la conferinta Wall-Street.ro: Inovatia in IT&C, marti 15 octombrie. Daca vrei sa afli mai multe despre inovatia in IT-ul romanesc, tot ce trebuie sa faci pentru a participa la conferinta este sa completezi formularul disponibil aici. Mai sunt 10 locuri disponibile.

Cei doi studenti romani au obtinut 10.000 de dolari din partea Intel Foundation pentru aplicatia de cloud computing Gameleon, platforma care permite oricarui utilizator sa isi creeze propriul joc online de tip multiplayer, cu un singur browser.

Competitia a avut loc in Silicon Valley, la University of California, in Berkeley, la care au participat 28 de echipe din peste 20 de tari si regiuni.

Romanii au castigat premiul Intel Global Challenge dupa ce tot anul acesta liceanul Ionut Budisteanu a castigat marele premiu la Intel ISEF, una dintre cele mai importante competitii de stiinta si inginerie din lume pentru liceeni.

Marele premiu in valoare de la 50.000 de euro a fost castigat de echipa chiliana Mobile Monitoring Station, care a lansat un sistem care masoara datele medicale pentru muncitorii din domeniul industrial.

Gameleon este o platforma prin care oricine, inclusiv o persoana fara cunostinte tehnice, isi poate crea rapid propriul joc.

Victor Popescu, CEO si cofondator al Gameleon, mai spune despre aceasta platforma ca este o solutie pentru democratizarea productiei de jocuri sau un fel de “Wordpress pentru creatorii de jocuri”.

Romanii au castigat finala globala a Intel Business Challenge dupa ce in iunie au fost printre cele cinci echipe europene calificate in faza finala a competitiei.

Romanii din Bulgaria

Desi sunt romani si lucreaza din Bucuresti, Victor Popescu (dreapta) si Vlad Radu (stanga) au reprezentat Bulgaria in finala Intel Business Challenge Europe. Ei sunt singurii romani dintre cele cinci echipe europene care s-au calificat in finala globala a acestui concurs.

Cei doi tineri au participat anul trecut la mai multe evenimente prin care puteau atrage atentia investitorilor si astfel au ajuns la fondul de investii Eleven din Bulgaria. Fond care pentru a face investitia si-a dorit ca Gameleon sa fie infiintata in Bulgaria, iar ca echipa de antreprenori sa stea cateva luni in tara vecina.

Practic, firma a fost fondata in Bulgaria in luna ianuarie a acestui an, iar de atunci si pana la finalul lunii mai, Gameleon a primit in doua etape o finantare de 50.000 de euro din partea celor de la Eleven.

Evaluare de 500.000 de euro

“Ei ne-au evaluat compania la in jur de 500.000 de euro. Am lansat firma in Bulgaria pentru ca fondul de investitii si-a dorit sa poata avea control legal pe entitatea in care investeste. Ei au investit cash pana acum 50.000 de euro si au zis ca ne mai dau inca 150.000 de euro daca fie reusim sa avem un contract bomba, adica, niste companii precum Disney sau Warner considera ca ceea ce facem noi este fain si incepem sa colaboram, sau gasim alti parteneri care sa vina si ei tot cu o investitie de 150.000 de euro”, explica in luna iunie Victor Popescu pentru Wall-Street.ro

In prezent, Victor Popescu detine 77% din Gameleon, fondul Eleven- 13%, iar ceilalti fondatori controleaza restul de 10% din companie. Ceilalti trei fondatori sunt Vlad Radu, Mihaela Epuran si Adrian Calotescu.

Deocamdata, proiectul este in varianta Beta, iar utilizatorii testeaza serviciile oferite pe site.

O cifra de afaceri de 250.000 de euro

Modelul de business se bazeaza pe doua tipuri de venituri: o taxa de licentiere de 250 de euro pe an pentru acei dezvoltatori care vor sa si vanda jocurile pe care le creeaza prin intermediul Gameleon si o taxa per tranzactie.

“Atunci cand creezi un joc ai nevoie de imagini, sunete, poze, grafica, modele 3D, iar cand cineva isi face un joc poate sa le ia de la alti utilizatori care le-au realizat deja,si, astfel, noi luam o parte din tranzactie. Probabil, in jur de 10% din veniturile noastre vor fi din aceasta piata”, explica Vlad Radu.

Cei doi antreprenori mizeaza pe o cifra de afaceri de circa 250.000 de euro pentru primul an de functionare din momentul in care vor incepe sa isi taxeze clientii.

“Estimam sa avem 10.000 de oameni care se inregistreaza pe site si aproximativ o mie sa plateasca taxa de 250 de euro pe luna”, mai spune Vlad Radu.

Citeste povestile romanilor care ne-au reprezentat la finala europeana al Intel Business Challenge in textul: Ei sunt tinerii romani din IT care s-au luptat cu Europa ca sa isi promoveze start-upurile

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri