Producatorul japonez de echipamente electronice Toshiba si compania americana SanDisk intentioneaza sa investeasca, in parteneriat, aproximativ 600 miliarde de yeni (5,2 miliarde dolari) pentru constructia unei noi fabrici de chipuri de memorie flash in Japonia, noua facilitate urmand sa le permita sa concureze mai bine cu rivalul sud-coreean Samsung Electronics.
Potrivit cotidianelor nipone Asahi si Sankei, Toshiba si SanDisk vor construi o noua uzina de memorii flash NAND in provincia Iwate, nodul Japoniei, noua facilitate de productie urmand sa devina operationala in 2008/2009. in plus, Asahi Shimbun sustine ca Toshiba va finanta constructia cladirii, iar facilitatile de productie vor fi achizitionate in parteneriat de Toshiba si SanDisk.

La scurt timp dupa publicarea articolelor, grupul Toshiba a precizat ca nu a ales inca locatia definitiva a noii uzine, acest lucru, impreuna cu alte detalii, urmand sa fie stabilit de comun acord cu partenerul SanDisk, conform Rompres.

In anul fiscal incheiat pe 31 martie 2006 activitatile de productie a chipurilor NAND au generat peste jumatate din profitul operational si doar aproximativ 16% din veniturile anuntate de Toshiba, al doilea producator mondial de memorii NAND dupa gigantul Samsung Electronics.

In luna mai a acestui an Toshiba a confirmat ca intentioneaza sa construiasca cea de-a cincea unitate de productie pentru memoriile flash NAND, in contextul cresterii continue a cererii pentru aceste dispozitive. Astfel, pana in 2008 sau 2009 Toshiba spera sa isi dubleze capacitatea de productie a memoriilor NAND, profitul operational al diviziei de chipuri urmand sa creasca si el cu 72 de procente pana la 230 miliarde yeni.

In perioada ianuarie-martie 2006, Toshiba controla 24,6 procente din piata mondiala a memoriilor flash NAND, in crestere fata de o cota de 19,2 procente in ultimul trimestru al anului 2005. in schimb, cota de piata detinuta de liderul Samsung Electronics a scazut de la 50,8 procente in ultimele trei luni ale anului 2005 la 48,7 procente in primul trimestru al acestui an. A fost pentru prima data in ultimi doi ani cand Samsung Electronics a controlat mai putin de jumatate din piata mondiala a memoriilor flash NAND.

Memoriile flash de tip NAND au capacitatea de a retine informatii si dupa oprirea alimentarii cu electricitate si, in consecinta, sunt utilizate pe scara larga in dispozitive precum camere foto digitale, telefoane mobile si playere portabile, de genul iPod nano.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri