iOS 8, cel mai nou sistem de operare dezvoltat pentru dispozitivele mobile Apple, a inregistrat cea mai scazuta rata de adoptie dintre toate lansarile de software ale companiei de pana acum, dovada fiind procentul relativ scazut al utilizatorilor care si-au dorit sa faca upgrade.

Motivul este simplu. Internetul vuieste de informatii referitoare la faptul ca noul sistem de operare consuma bateria mult mai mult decat atunci cand pe dispozitivele utilizatorilor era instalata o versiune mai veche a sistemului de operare mobil. Tocmai de aceea, conform statisticilor oferite de Apple, doar 47% dintre utilizatorii de dispozitive mobile Apple au facut upgrade-ul la iOS 8, in timp ce o pondere similara este cea a utilizatorilor care inca folosesc sistemul de operare iOS 7.

Rezultatul este totusi unul surprinzator, mai ales ca iOS 8 a avut o rata de adoptie de 46% la lansare, ceea ce inseamna ca Apple a castigat doar 1% dintre utilizatori pentru noul sistem de operare. Daca ar fi sa comparam cu situatia de la concurenta Google, versiunea Android KitKat 4.4.4 ruleaza pe numai 25% dintre dispozitive, pe o piata cu un numar mult mai mare de dispozitive decat in cazul celor de la Apple.

Sursa foto: apple.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri