Romania este una dintre tarile emergente cu o cerere rapida in ceea ce priveste solutiile machine to machine, a declarat pentru wall-street.ro, Ralf Nejedl, vicepresedinte senior pe segmentul de business si solutii informatice la Deutsche Telekom si responsabil pentru departamentul machine to machine (M2M) al grupului in Europa.

Solutiile machine to machine, dupa cum le spune si numele, se refera la gestionarea unui aparat de catre altul. Mai exact, este vorba despre softuri care supravegheaza si gestioneaza activitatea altor electronice, precum masini, frigidere, automate de cafea, camere video.

Telekom Romania are in portofoliu solutii M2M precum cele de management a flotei auto, de dispecerat pentru taxi, de monitorizare a automatelor de tip vending sau un portal prin care se pot monitoriza SIM-urile machine to machine.

Sistemul care iti arata unde sa parchezi cel mai aproape

“Pe segmentul de <<orase inteligente>>Romania desfasoara cateva proiecte pilot in ceea ce priveste aceste solutii. De exemplu, am implementat anul trecut in parteneriat cu Smart Sun Solutions un copac digital in Timisoara. Copacul este un incarcator solar pentru dispozitivele mobile care se conecteaza wi-fi la internet. De asemenea, am introdus Wi-Fi care poate fi gestionat odata cu analiza datelor, o solutie care este potrivita pentru spatiile publice precum parcuri”, spune Nejedl.

Anul acesta Telekom Romania va lansa Parking Plus, o solutie care identifica in timp real cele mai apropiate locuri de parcare disponibile, soferul avand posibilitatea sa rezerve si plateasca cu ajutorul telefonului mobil. Parking Plus a fost castigatorul din Romania al editiei din 2015 a Business Wall of Fame IoT, competitie international organizata de Deutsche Telekom.

“Suntem foarte activi in zona de orase inteligente in special in zona solutiilor pentru parcare si managementul mobilitatii, dar si pentru iluminatul stradal. Sistemele inteligente de transport si iluminatul stradal inteligent sunt printre cele mai promitatoare sisteme de infrastructura si de care orasele pot beneficia cel mai mult. De exemplu,iluminatul stradal conventional reprezinta mai mult de 40% din cheltuielile pentru energie ale unui oras. Folosind o aplicatie inteligenta (de exemplu, becuri LED care includ o solutie de management) costurile de electricitate pot scadea cu intre 30-70%, iar cele de mentenanta cu 10%”, afirma managerul Deutsche Telekom.

El adauga ca grupul dezvolta si aplicatii pentru siguranta publica, supraveghere video si, de asemenea, pentru gestionarea apei si a deseurilor.

Ce vor sa monitorizeze companiile

Printre cele mai cerute solutii M2M in cadrul grupului DT sunt cele de management a flotei, cele de monitorizare a vanzarilor sau cele de “Cloud of Things”.

Solutiile de management a flotei auto ajuta companiile de transport sa monitorizeze tirurile pe sosea, sa vada daca au probleme tehnice sau sa le verifie consumul de carburant. De asemenea, solutiile de monitorizare a automatelor de tip vending permit companiilor sa vada ce cantitate de marfa mai este in interior, temperatura sau problemele tehnice. De asemenea, platformele de management de tip Cloud of Things ajuta companiile sa isi eficientizeze businessul pe baza informatiilor furnizate de aparate. De exemplu, consumul din automatele de tip vending poate fi estimat pe baza datelor istorice.

Managerul spune ca in tarile emergente companiile aleg solutiile machine to machine pentru ca astfel isi pot reduce costurile si pot gestiona businessul mai usor.

Telekom Romania este grupul telecom reiesit dupa rebrandingul comun al Romtelecom si Cosmote. Compania are circa 10 milioane de clienti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri