Firmele de jocuri de noroc online din Statele Unite au fost sever afectate luni dupa adoptarea, in mod neasteptat, de catre Congresul SUA a unui set de legi ce interzice acest tip de activitati, actiunile acestor firme inregistrand deprecieri de 70%.

Compania britanica PartyGaming Plc care detine cel mai important site de poker PartyPoker.com si cele rivale Sportingbet si 888 Plc au declarat ca vor parasi piata din SUA, estimand ca profiturile vor fi sever afectate.

Congresul Statelor Unite au aprobat, in mod neasteptat, la sfarsitul saptamanii trecute o lege care nu va mai permite bancilor si companiilor de carti de credit sa faca plati catre site-urile de jocuri de noroc. Senatul si Casa Reprezentantilor au aprobat aceasta masura si au trimis-o presedintelui George Bush pentru a fi semnata, analistii fiind de parere ca acesta va semna aceasta lege.

"Credem ca aceasta masura va avea un impact financiar pe termen lung in ceea ce priveste posibilitatea de extindere a jocurilor de noroc online, in special a pokerului", a precizat analistul USB, Julian Easthope. "Se vor inregistra scaderi substantiale a vizitarii site-urilor de poker online".

Grupul PartyGaming inregistreaza aproximativ 78% din venituri doar din Statele Unite in timp ce Sporting Bet aproximativ 62%.

"Daca presedintele va semna aceasta lege, compania va suspenda toate operatiunile monetare cu clientii din Statele Unite si aceasta masura va continua pe o perioada nedeterminata", a precizat gruparea PartyGaming. Compania rivala Sportingbet a precizat ca aceasta masura va afecta operatiunile companiei, printre care si planuita fuziune cu firma World Gaming.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri