Hewlett-Packard (HP) a obtinut joi despagubiri in valoare de 3 miliarde de dolari intr-un proces cu Oracle, care s-a retras dintr-un acord de asistenta pentru servere ale HP, relateaza MarketWatch, citat de News.ro

HP, care s-a scindat in doua companii de la intentarea procesului, a sustinut ca Oracle nu respectat acordul de asistenta pentru servele HP care foloseau gama de cipuri Itanium de la Intel.

Decizia de joi a tribunalului este a doua in favoarea Hewlett-Packard, dar Oracle a anuntat ca va contesta ambele hotarari.

”Doua procese ne-au demonstrat clar ca cipurile Itanium se apropiau de sfarsitul ciclului de viata. HP stia acest lucru si a ascuns in mod activ acest fapt in fata clientilor”, a declarat seful juridicat al Oracle, Dorian Daley.

In luna mai, Oracle a mai pierdut un proces, cu grupul Alphabet. Google, parte a Alphabet, a castigat un proces in care Oracle ii cerea 9 miliarde de dolari pentru drepturi de proprietate asupra unei parti din sistemul de operare Android, ceea ce a reprezentat o veste buna pentru programatorii care scriu aplicatii care functioneaza fara licenta pe diferite platforme.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri