Romania are nevoie de 3 miliarde de euro pentru a dezvolta infrastructura IT&C pana in 2020 astfel incat sa indeplineasca obiectivele din Agenda Digitala a Uniunii Europene, a declarant Marius Bostan, Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale in cadrul unui eveniment al Digital Citizens Romania, organizatie care vrea sa dezvolte domeniul digital.

“Infrastructura este construita in mare parte de operatorii private de comunicatii, iar, aceasta infrasctrcuta are foarte multe duplicari in toata tara. Astfel, cand pica o retea, nu va dati seama de acest lucru pentru ca exista redundante facute sa nu sezisati acest lucru. Pentru a atinge indicatorii asumati de aceasta strategie, ar fi nevoie de 3 miliarde de euro pana in 2020. Noi avem o alocare financiara de aproximativ 530 de milioane de euro de la Uniunea Europeana, iar restul banilor ar trebui sa vina din surse nationale sau de la privat. In fiecare an sunt alocate in jur de 400-500 de milioane de euro in zona de IT&C daca luam in calcul investitiile tuturor operatorilor, a tuturor furnizorilor de internet. Daca mai calculam si alte investitii in cercetare si dezvoltare, securitate, cloud computing, open data, big data, sumele allocate de mediul privat sunt de cel putin 10 ori mai mari decat fondurile UE sau de la stat”, a afirmat Bostan in cadrul conferintei “Construim viitorul digital - tineret, participare, antreprenoriat" organizate de Digital Citizens Romania.

Asociatia Digital Citizens Romania isi propune sa creeze o comunitate de experti si pasionati de tehnologie prin dezbateri despre impactul digitalizarii si implicarea in dezvoltarea politicilor publice, pe termen mediu si lung.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri