S-au furat milioane de euro in sistemul de invatamant, fara ca acesta sa evolueze aproape deloc fata de acum 10-15 ani. Nu avem sistem descentralizat, directorii sunt (iarasi) numiti politic. Cu toate acestea, o raza de speranta exista, si vine sub forma unei aliante business intre Telekom Romania si compania autohtona Adservio.

Platforma Adservio conecteaza elevii, profesorii, parintii si institutiile educationale printr-un sistem digital de management scolar si, pe termen lung, ii ajuta pe copii sa obtina rezultate mai bune la invatatura si reduce absenteismul. Practic, Adservio este o platfoma de management educational care organizeaza scoala si imbunatateste rezultatele la invatatura ale elevilor, aducand beneficii atat pentru unitatea de invatamant, directori si secretari, pentru profesori, invatatori si diriginti, dar si pentru parinti.

As descentraliza sistemul de invatamant

Un mare minus al sistemului de invatamant din Romania? Nu este, ca in afara, descentralizat, astfel incat fiecare unitate de invatamant sa ia deciziile autonom, independent. “Daca as fi ministrul educatiei, ar fi o prima decizie a mea – fiecare scoala sa aiba puterea de a decide ce implementeaza. A doua, ca directorii sa nu fie numiti politic, ci pe criterii de competenta. Totodata, directorii trebuie sa aiba aptitudini manageriale”, puncteaza Alexandru Holicov, fondator al Adservio si persoana extrem de familiara cu sistemul de invatamant local, si nu numai.

Nu in ultimul rand, ar implementa o platforma educationala precum AdServio pentru ca, din perspectiva lui Alexandru, o unitate de invatamant poate fi privita, cu anumite limite, ca un business. “Si sistemul educational are milioane de oameni angrenati, fiind deci foarte importanta comunicarea rapida cu toti, raportari, grafice de performanta si multe altele”, subliniaza el.

“Pana acum, companii private precum Siveco sau Teamnet “au muls” ministerele, inclusiv cel al Educatiei, fara ca lucrurile sa se miste vreun pic. S-au cheltuit sute de milioane de euro, dar educatia este, practic, in acelasi punct”, subliniaza Alexandru Holicov.

Citeste intreg interviul pe WALL-STREET PRO.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri