Rapoarte din piata speculeaza asupra interesului Apple pentru achizitionarea gigantului Disney; deal-ul, daca se va adeveri, ar urma sa se ridice la suma de circa 200 de miliarde de dolari, suma care ar urma sa fie achitata cash de catre Apple, raporteaza Variety.

Compania care ar rezulta in urma achizitiei ar urma sa valoreze peste o mie de miliarde de dolari, avand oportunitati practic nelimitate in zona de entertainment si de tehnologie.

Desi acest pret ar putea face majoritatea gigantilor din lume sa dea inapoi, nu este si cazul Apple, companie care are, in mod traditional, foarte mult cash.

“Investitorii au sperante reale privind achizitia Disney de catre Apple”, raporteaza analistii Steven Cahall si Leo Kulp, intr-o recenta nota catre RBC Capital Markets. “Continutul este focusul principal pentru Apple, iar marimea unei companii nu reprezinta o problema. Disney ofera o pleiada de asset-uri, de la hardware pana la continut, o astfel de achizitie nediluand sub nicio forma brandul Apple”, noteaza analistii.

Unirea celor doua branduri ar avea efecte majore asupra Hollywood-ului, multiple brand-uri urmand a fi afectate; in nota catre RBC, este citat de multiple ori Netflix.
De cand Tim Cook a preluat Apple, compania americana a trecut prin multiple tranzactii, inclusiv Beat Electronics. Anul trecut Tim Cook a subliniat ca “Apple este deschisa catre achizitii”.

Disney este in ultimul an “pe val”, dupa ce a achizitionat Marvel si Lucas Entertainment. Actiunile ambelor companii au crescut ca urmare a zvonurilor privind potentiala tranzactie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri