Alcatel si Lucent si-au anuntat, vineri, fuziunea, formand, astfel, numarul doi mondial in domeniul infrastructurii telecomunicatiilor. Agentia franceza de presa a elaborat un rezumat cronologic al evolutiei acestei fuziuni.
In 2001, Alcatel si Lucent intreprind primele incercari de a fuziona, care sunt blocate din cauza problemelor de valorizare a Lucent si a chestiunilor de impartire a puterii in cadrul noii entitati.

In data de 24 martie 2006, Alcatel a anuntat ca poarta negocieri cu Lucent, pentru o "fuziune intre parti egale", aflandu-se, in acelasi timp, in tratative cu grupul Thales.

In data de 31 martie a acestui an, Alcatel si Lucent si-au anuntat, oficial, decizia de a fuziona.

Cele doua grupuri isi lanseaza, oficial, fuziunea, in data de 2 aprilie, anuntand o concediere a 10% dintre salariati. In data de 5 aprilie, Thales a anuntat un acord cu Alcatel pentru afacerea cu sateliti a grupului. Grupul de echipamente de telecomunicatii si-a crescut participatiunea in cadrul Thales, de la 9,5% la 21,6%, punandu-si la dispozitie, in schimb, filiala de sateliti de telecomunicatii si sistemele de transport. In data de 7 iunie, autoritatile antitrust americane au aprobat fuziunea.

Pe de alta parte, Comisia Europeana si-a dat acordul pentru apropierea celor doua companii in data de 24 iulie.

In data de 1 septembrie 2006, Alcatel a anuntat cumpararea afacerii pentru radiocomunicatii UMTS a companiei canadiene Nortel, pentru suma de 320 de miliooane de dolari.

In data de 7 septembrie, actionarii celor doua grupuri, Alcatel si Lucent, reuniti in cadrul unei adunari generale, au aprobat proiectul de fuziune intre companii, in ciuda contestatiilor legate de pret sau de modalitatile de operare.

Urmand recomandarile Comitetului pentru investitii straine in Statele Unite, presedintele american George W. Bush, si-a dat acordul pentru fuziune, in data de 17 noiembrie 2006, cu conditia ca Lucent sa-si garanteze independenta activitatilor in cadrul Apararii.In data de 30 noiembrie, primul consiliu de administratie a ratificat noua entitate Alcatel-Lucent. Directorul de la Alcatel, Serge Tchuruk, a devenit presedintele consiliului de administratie, iar directoarea americana a Lucent, Patricia Russo, a fost numita directoare generala.

In data de 1 decembrie s-a finalizat, in mod oficial, fuziunea intre Alcatel si Lucent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri