Un nou atac impotriva utilizatorilor de card a avut loc in urma cu scurt timp.
Piratii informatici merg mai departe in incercarea de a afla detalii despre conturile de online banking ale romanilor: un atac de tip phishing a avut loc avand in vizor utilizatorii Raiffeisen Bank, anunta reprezentantii PCForum.

Este al doilea atac de acest tip dupa cel asupra BCR, descoperit si oprit cu ajutorul Bitdefender. In cazul Raiffeisen site-ul fantoma care colecteaza informatiile sensibile a fost pana ieri activ.

Seria atacurilor de tip phishing (timiterea unor mesaje false pentru culegerea de informatii sensibile) continua asupra utilizatorilor de Internet din Romania.

Mesajul phishing vine de la Birouclienti@raiffeisenonline.ro si cere utilizatorului sa introduca datele de cont si parolele aferente.

Stimate client,

Recent, Banca Raiffeisen a derulat o procedura de reverificare a conturilor online datorita numarului crescand de frauda in anumite tari eurpene. Protejarea securitatii contului Dumneavoastra si a retelei Raiffeisen este principala noastra grija. Ca si o masura preventiva trebuie sa va reverificati datele online pentru o mai mare siguranta. Va rugam sa va logati dand click pe linkul de mai jos:


Phishing si pharming

"Phishing" este o forma de frauda pe Internet prin care se urmareste obtinerea de informatii personale legate de utilizarea cardului precum numar card, valabilitate, user ID-ul si parola. Cei care urmaresc obtinerea frauduloasa a acestor informatii creeaza un web site ce imita in detaliu site-ul oficial al unei organizatii legitime, de obicei o institutie financiara (companie de asigurari, banca sau companie emitenta de carduri).

Phishing-ul este practicat si prin trimiterea unui e-mail prin care destinatarului i se cere sa acceseze site-ul respectiv (replica a site-ului oficial) si sa ofere detalii personale, inclusiv codurile de securitate.

DotCommerce Ltd a realizat o cercetare privind numarul de atacuri phishing din tara noasta, identificand anul trecut nu mai putin de 16.000 de astfel de cazuri .

Ingrijoratoare insa este aparitia unui nou tip de atac denumit pharming. Acesta reprezinta un virus care se instaleaza in computer si in momentul in care utilizatorul tasteaza adresa unei pagini de Intenet a unei institutii care ofera servicii financiare, este redirectionat catre o copie a acelei pagini, care desi arata identic, nu este cea originala. Gradul de incredere al utilizatorului este sporit deoarece acesta tasteaza singur adresa neaccesand un link.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri