Legea privind inregistrarea operatiunilor comerciale dintre agentii economici prin mijloace electronice ar putea fi aplicata in maximum un an, a declarat miercuri presedintele Comisiei pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor, deputatul Varujan Pambuccian.

Deputatul Varujan Pambuccian a depus miercuri la Parlament proiectul de lege privind folosirea mijloacelor informatice pentru inregistrarea operatiunilor comerciale dintre agentii economici. "intr-un an legea va fi operationala", a declarat Pambuccian.

"Aceasta lege va da posibilitatea agentilor economici sa transmita facturi, bonuri si chitante fiscale in format electronic, mult mai sigur", a declarat Pambuccian. Un avantaj al acestei legi este automatizarea operatiunilor de plata care se traduce in economie de timp si bani, a explicat presedintele CTIC.

Pambuccian considera ca 10% din abonatii telecom sunt pregatiti sa faca astfel de plati, ceea ce va aduce economii foarte mari si pentru operatori. Potrivit deputatului, cel mai mare avantaj al legii este crearea unei noi posibilitati afaceri in sectorul IT&C. "Vom vedea in curand extinderea ERP-erilor (softuri de planificare a resurselor intreprinderii - n.red) existente pe piata. Estimam ca acesta noua afacere va ajunge la cateva zeci de milioane de euro in urmatorii ani", a completat Pambuccian

Legea ar putea intra in vigoare in aproximativ noua luni, iar apoi va trebui implementata cu programe omologate, acetivitate ce cade in sarcina Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI ).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri