Un virus fabricat in Romania sterge manelele din computerele infectate. Se propaga prin mesaje e-mail care promit poze cu o anume Roxana, sex in grup in camin sau militeaza direct impotriva manelelor.
Specialistii in securitate electronica au anuntat aparitia unui virus creat de un roman, care se raspandeste extrem de rapid. In primele 5 ore de la aparitie virusul a reusit sa infecteze peste 300 de calculatoare in Romania. Principalul motiv ar consta in faptul ca destul de putini utilizatori romani folosesc programe antivirus. Apoi, creatorul virusului a folosit tehnici destul de ingenioase de inginerie sociala, promitand poze cu femei goale si folosindu-se de subiecte foarte actuale, precum criza ostaticilor romani din Irak si moartea Papei.

CONTINUT.

Virusul se instaleaza in computer atunci cand utilizatorul incearca sa deschida fisierul atasat unui mesaj infectat. Apoi sterge toate fisierele multimedia care contin numele celor mai cunoscuti cantareti de manele, sau titlurile unor manele foarte raspandite. Sunt "vizati" Nicolae Guta, Adrian Minune, Adi de la Valcea, Florin Salam, Stana Isbasa, Sorinel Pustiu si lista continua.

RASPANDIRE.

Odata infectat un calculator, viermele se trimite prin mesaje e-mail tuturor adreselor din programul Outlook al victimei si scaneaza fisierele Yahoo Messenger pentru a gasi noi adrese. Specialistii le recomanda celor care nu au instalat un program antivirus sa fie prudenti cu deschiderea fisierelor atasate mesajelor e-mail.

Virusul se ascunde in mesaje care au unul din subiectele: "Antivirus", "Sex in camin", "Faza cu camila", "De ce mor mai repede curiosii... ", "Antimanele", "Votati astazi!", "Cu sau fara Manele?", "Pentru Ionel", "Cum a murit Papa?". In caz ca PC-ul dumneavoastra a fost infectat, gasiti un program gratuit de dezinfectie la adresa: http://www.bitdefender.ro/bd/site/virusinfo.php?menu_id=1&v_id=293#. In cursul zilei de ieri virusul a atacat si mai multe computere. Conform ultimelor analize, virusul infecta 100 de PC-uri pe ora.

DE IMPORT.
La sfarsitul saptamanii trecute a aparut un virus botezat Nopir.B, care se raspandeste prin retelele P2P si incearca sa stearga toata muzica din memoria computerelor infectate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri