Un numar in crestere de utilizatori din India au apelat la Google pentru a gasi mai multe informatii despre virusul misterios aparut luna aceasta in China. Problema este ca o buna parte dintre ei asociaza virusul cu brandul de bere Corona. Virusul ar putea sa se extinda si in India, acolo unde Ministerul Sanatatii tine o serie de cazuri sub observatie, scrie moneycontrol.com.

Locuitorii din India cauta informatii despre cauzele si simptomele virusului, insa un numar urias dintre acestia au cautat termenii “Corona beer virus” (“Virusul bere Corona”). Potrivit datelor Google trends, indienii confunda sau asociaza virusul cu berea Corona.

Cititi mai mult despre Ce se cunoaste despre noul virus aparut in China.

Datele Google mai arata ca situatii similare s-au mai inregistrat in special in Australia, Canada si SUA, acolo unde mai multe persoane au vrut de asemenea sa afle mai mult despre “virusul bere Corona”.

Peste 12 persoane din India sunt suspectate de o infectie cu noul virus din familia coronavirus, cel mai recent caz fiind cel al unei fetite care s-a intors din China in orasul Patna (statul indian Bihar).

Citeste si:
Coronavirus: Un cuplu din India şi-a numit gemenii "Corona" şi "Covid"
Coronavirus: Un cuplu din...

Desi Organizatia Mondiala a Sanatatii nu a declarat o stare de urgenta globala, India si-a sporit masurile de preventie la granite.

In China, pana la aceasta data, aproximativ 80 de persoane au decedat din cauza noului virus.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Google lansează o serie de rapoarte privind mobilitatea comunităților
Setari Cookie-uri