Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicati si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a alocat noi resurse de numerotatie pentru furnizarea de servicii de telefonie, se arata intr-un comunicat postat site-ul institutiei.
Companiile care au primit noi numeresunt: S.C. Canal S S.R.L., S.C. Cosmote Romanian Mobile Telecommunications S.A., S.C. Orange Romania S.A., S.C.Teletehnic S.R.L., S.C. UPC Romania S.A. si S.C. Vodafone Romania S.A..

Conform licentei acordate de ANRCTI, Orange a solicitat si a primit dreptul de a utiliza 1 milion de numere nationale non-geografice pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa. Aceasta dupa ce, in noiembrie 2006, rivala Vodafone a primit la randul ei dreptul de a utiliza 1 milion de numere nationale non-geografice si 500.000 de numere nationale geografice pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa.

In plus fata de resursele alocate in prealabil, companiei Vodafone i-au mai fost alocate 1 milion de numere nationale. Si Cosmote a primit dreptul de a utiliza 1 milion de numere nationale pentru servicii de telefonie mobila.

Compania Teletehnic, care a solicitat a doua oara resurse de numerotatie, a primit dreptul de a utiliza 370.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa.

UPC Romania a primit, de asemenea, 130.000 de numere, la nivelul judetelor Suceava, Iasi, Galati, Buzau, Braila, Constanta, Prahova, Hunedoara, Timis, Bistrita-Nasaud, Cluj, Harghita si in Bucuresti.

Compania Canal S a solicitat si a primit dreptul de a utiliza 400.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa, la nivelul a 39 de judete ale tarii si in Bucuresti.

Resursele de numerotatie alocate pana in prezent de ANRCTI au depasit valoarea de 73,5 de milioane de numere din care 55,3% reprezinta resursele alocate pentru servicii de telefonie fixa, iar 43,5% resurse alocate pentru servicii de telefonie mobila.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri