Consola PlayStation 3 va lovi Europa si Australia. Daca americanii pot cumpara consola cu 599 dolari, gamerii japonezi cu 412 dolari, europenii vor plati 779 dolari pentru o consola PS 3, in timp australienii o cumpara cu 785 dolari.

Consola, care trebuia sa fie lansata in perioada Craciunului, se face insa asteptata, din cauza problemelor de manufactura a discului Blu-ray, succesorul high-definition al DVD-ului.

PlayStation 3 va fi lansat oficial in Europa, in magazinul Virgin de pe Oxford Street, Londra. Mult asteptatul PlayStation 3 al Sony va marca in acelasi timp un an costisitor pentru parinti, fiind mult mai scumpa decat competitorii sai, consola Wii a Nintendo si Xbox 360 a Microsoft.

Noua consola de 60 GB se poate conecta la internet, accepta noile generatii de jocuri high-definition, poate stoca fotografii de pe camera digitala si muzica de pe iPod. Costurile ridicate ale PS 3 sunt explicate de Sony prin incercarea de valorificare a publicitatii cu serviciile live, astfel discutandu-se nu neaparat de o consola scumpa, ci si despre inovatie.

Michael Brook, editor la publicatia despre gadgeturi T3, a declarat ca exista zvonuri care anunta ca de Craciun, preturile pentru PS3 vor fi mai scazute. James Schall, manager Amazon.co.uk, care se ocupa de console si videogame-uri a precizat ca cererea pentru acest tip de divertisment a crescut foarte mult.Se stie ca stocul nostru initial de Nintendo Wii a fost vandut in sapte minute, dar vanzarile pentru PS3 sunt considerabil mai mari, cererea pentru aceasta consola fiind in continua crestere.

Potrivit unui studiu realizat de NPD Group, consola-hit Wii a Nintendo ramana insa in topul vanzarilor, in luna februarie vanzarile sale fiind cat cele ale Wii si Xbox 360, la un loc. Mai precis, Nintendo a vandut 355.000 unitati, in timp ce Microsoft 228.000 si Sony, situat pe locul trei ca vanzari, a comercializat doar 127.000 unitati.

Pana la ora actuala, Microsoft a vandut 5.1 milioane de console, in timp ce Nintendo si Sony urmeaza sa ajunga la un numar de 2 milioane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri