Canon Inc. a castigat cea mai mare cota de piata in ceea ce priveste livarile de aparate foto in 2006 iar grupul sud-coreean Samsung Electronics a ajuns pana pe locul cinci pe plan mondial, dupa ce anul precedent a ocupat locul noua,potrivit unui studiu IDC citat de NewsIn.

Compania Canon, cu sediul la Tokio, a livrat 19,7 milioane camere foto digitale in 2006, ceea ce reprezinta 18,7% din totalul mondial. Livrarile Canon au crescut cu 23,3% fata de anul 2005, a precizat institutul.

Pe plan mondial, livarile de camere foto au crescut cu 14,5% in 2006, pana ka 106 milioane unitati, pe fondul popularitatii crescute a modelelor DSLR, releva studiul IDC. Livarile de camere foto digitale tip DSLR au crescut cu 39% in 2006, pana la cinci milioane unitati.

Sony Corp. a ocupat locul doi in acest clasament, cu o cota de piata de 15,8%, in crestere fata de anul precedent, cand inregistrase o cota de piata de 15,2%.

Singura companie americana din primele cinci clasate, Eastman Kodak, a ocupat locul cinci, cu o cota de piata de 10%, in scadere fata de nivelul de 14,2% atins in 2005. Olympus Corp, care a ocupat locul patru, a scazut pana la 8,6%, in 2005 cota de piata a acestui grup fiind de 9,8%.

Samsung a reusit sa patrunda in acest clasament, ocupand locul cinci, cu o cota de piata de 7,8% in 2006, in crestere substantiala fata de nivelul de 3,8% atins in 2005. Livrarile grupului sud-coreean au crescut de peste doua ori, a afirmat institutul de cercetare.

Nikon Corp, a doua compania producatare de camere foto profesionale dupa Canon, a ocupat locul sase, cu o cota de piata de 7,6% in 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri