Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Matel Holdings N.V., actionarul majoritar al Invitel, al doilea operator de telecomunicatii al Ungariei de catre Hungarian Telephone & Cable Corp., a anuntat un comunicat al institutiei.
Cele doua societati sunt prezente pe piata romaneasca a serviciilor de comunicatii electronice prin societatile economice pe care le controleaza, se arata in comunicat.

Principalul operator de telefonie din Danemarca, grupul TDC, a anuntat, in cursul lunii ianuarie 2007, ca divizia sa din Ungaria, HTCC (Hungarian Telephone & Cable Corp.) cumpara al doilea operator ungar de telefonie fixa, Invitel, pentru care plateste 470 milioane euro, informeaza NewsIn. Grupul danez TDC detine, in prezent, 62,5% din capitalul HTCC si, odata cu finalizarea acestei preluari, va avea 62% din actiunile combinate ale celor doua companii.

Invitel, al doilea mare operator de telefonie din Ungaria, a semnat, in 2005, un acord de preluare a 98% din actiunile detinute de Euroweb International in cadrul celor doua subsidiare din Romania si Ungaria. Tranzactia s-a ridicat la valoarea de 30 milioane dolari si a marcat extinderea operatiunilor Invitel din domeniul telecomunicatiilor si in Romania.

Fondata in 1994, compania Invitel (anterior Vivendi Telecom) activeaza ca operator de telecomunicatii in Ungaria, oferind servicii de telefonie, Internet si transmisiuni de date, atat pentru piata rezidentiala, cat si pentru cea de afaceri si wholesale. Actionariatul Invitel este constituit din Matel - Magyar Telecom BV (82,7%) si V-Holdings (17%). Matel Holdings este detinuta de AIG Emerging Europe Infrastructure Fund si GMT Communications Partners Limited, prin intermediul societatilor EEIF (Matel) BV si GMT (Matel) BV.

Conform prevederilor legii concurentei sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica care depasesc pragurile valorice prevazute de legea concurentei.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a zece milioane de euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri