Compania americana Gartner care realizeaza studii independente pentru companiile ce doresc sa investeasca in IT, va intra pe piata din Romania si isi va deschide, pana la sfarsitul anului, un birou la Bucuresti, informeaza NewsIn.
"Romania a figurat in studiile Gartner, pana acum, mai mult prin intermediul informatiilor culese indirect. Din septembrie, rapoartele Gartner vor include informatii mult mai detaliate despre Romania", a declarat pentru NewsIn directorul regional pentru Cehia, Slovacia si Romania, Oldrich Priklenk.

Gartner are deja in Romania circa 30 de clienti, dintre care aproape o treime sunt companii romanesti. Valoarea medie a unui contract cu Gartner este pentru o companie mare intre 50.000 si 100.000 de euro pe an, a precizat Priklenk.

"Aplicam, la intrarea noastra in Romania, aceeasi strategie pe care am folosit-o cand ne-am inceput activitatea in Republica Ceha. Abordam direct primele cinci companii din fiecare sector (energetic, telecomunicatii, etc). Operatiunile din Romania ale companiei vor fi coordonate, pentru inceput, de la Praga. Dorim ca, pana la sfarsitul anului, sa gasim un account manager roman si sa infiintam un birou in Capitala", a spus Priklenk.

Directorul pentru Romania a mai spus ca Gartner cauta in tara oameni care sa realizeze masuratori ale competentelor IT din companii. Firma nu va avea deocamdata analisti in Romania, ci numai personal care sa culeaga informatiile, sa intocmeasca ratinguri de companie si sa organizeze evenimente IT.

Reprezentantul Gartner a declarat ca, in acest moment, compania realizeaza o serie de studii despre conditiile de piata din Romania, pentru uz intern. In acest sens, directorii Gartner se vor intalni cu reprezentanti din companii si organizatii romanesti, pentru a purta discutii cu persoane din cadrul Agentiei Romane pentru Investitii, din Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) si din Departamentul pentru Comert Exterior.

Gartner a tinut prima prezentare oficiala din Romania, la conferinta "Succesul in outsourcing", eveniment care a prezentat informatii despre conditiile de piata din Europa de Vest, din perspectiva companiilor romanesti interesate sa faca outsourcing pentru companii occidentale.

Compania Gartner are la nivel mondial circa 3.700 de angajati, realizand anul trecut incasari de1,06 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri