Oficialii de varf ai guvernului francez nu mai au voie sa foloseasca aparatele BlackBerry, ca masura de precautie impotriva eventualilor spioni straini, relateaza BBC.
Angajatii din birourile prezidentiale si guvernamentale franceze au fost avertizati ca mail-urile trimise de ei prin intermediul smartphone-urilor risca sa ajunga pe maini gresite. Serviciul de securitate francez SGDN este preocupat de faptul ca aparatele BlackBerry folosesc servere construite in SUA sau in Marea Britanie.

In ciuda interdictiilor, unii oficiali isi folosesc pe ascuns smartphone-urile. "Au incercat sa ne ofere ceva care sa inlocuiasca BlackBerry-urile, dar nu functioneaza", a declarat un oficial, sub protectia anonimatului.

Mai mult de opt milioane de persoane din toata lumea folosesc in prezent aparate BlackBerry, care sunt produse de compania canadiana Research In Motion (RIM). Jacques Myard, membru al UMP (partidul presedintelui Nicolas Sarkozy), a declarat ca politicienii trebuie sa fie constienti ca BlackBerry-urile nu sunt aparate sigure, din punctul de vedere al informatiei procesate prin ele.

RIM a reactionat in fata declaratiilor oficialilor francezi, sustinand ca sistemul de criptare al BlackBerry este "cea mai sigura solutie wireless pentru transferul de date, disponibila in acest moment". In sprijinul declaratiilor sale, RIM a mentionat ca sistemul de criptare folosit de BlackBerry este utilizat de catre guvernul Marii Britanii si de catre NATO pentru transmiterea de date sensibile. Mai mult decat atat, tari ca SUA, Australia, Noua Zeelanda, Austria si Canada au oferit acreditare sistemului.

RIM a mai declarat ca Agentia de Securitate Nationala din SUA nu a reusit sa vizioneze continutul unor date transmise prin serverele BlackBerry. "RIM va ramane in continuare dedicata cooperarii atat cu clientii corporativi, cat si cu cei guvernamentali din Franta, iar sistemele noastre vor proteja in continuare datele impotriva accesului neautorizat", a declarat compania, intr-un comunicat.

Research In Motion, o companie canadiana de telecomunicatii mobile, a lansat in 1999 aparatul BlackBerry, care incorporeaza functii de e-mail, telefonie mobila, navigare web, mesagerie instantanee, modem pentru laptop, precum si aplicatii de birou compatibile cu Microsoft Office. Compania a anuntat ca, in aprilie 2007, serviciul online BlackBerry avea peste opt milioane de abonati in America de Nord. Produsele BlackBerry sunt prezente si in Romania, prin intermediul operatorilor de telefonie mobila, Vodafone si Orange.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri