Standard & Poor\'s a scazut perspectiva de rating a Telemobil de la stabil la negativ, dar a mentinut ratingul corporatist \"B-\" de credit pe termen lung, dupa ce grupul a anuntat ca amana emisiunea de obligatiuni in valoare de 125 milioane dolari, din cauza conditiilor slabe pe piata.
In acelasi timp, agentia internationala de rating a retras ratingul "B-" acordat emisiunii amanate, care ar fi trebuit sa aiba scadenta in 2014 si ratingul "4" de recuperare. Compania romaneasca, detinatoare a marcii Zapp, a decis sa amane emisiunea in valoare de 125 milioane dolari pana in momentul in care conditiile de piata se imbunatatesc, ceea ce inseamna ca o a doua incercare de emisiune pana la sfarsitul verii este improbabila. Decizia Telemobil urmeaza altor sase anulari ale unor emisiuni de obligatiuni cu randament ridicat din Statele Unite in ultimele doua saptamani, din cauza conditiilor de pe piata.

"Daca Telemobil reuseste sa emita obligatiunile in cursul acestui an, ii vom reatribui companiei ratingurile de recuperare si pentru datorie corespunzatoare si vom modifica, in acelasi timp, statutul grupului pentru credit corporatist pe CreditWatch", a spus, citat de NewsIn, analistul de la S&P, Melvyn Cooke.

Ratingul pentru creditul corporatist poate fi retras daca grupul nu mai reuseste sa emita obligatiunile in acest an si daca nu mai poate asigura surse alternative de finantare. Daca incapacitatea grupului de a emite obligatiuni se prelungeste, acest lucru poate avea consecinte negative asupra profilului financiar al companiei, mai scrie S&P.

Ratingurile continua sa reflecte pozitia vulnerabila a Telemobil fata de competitori, lichiditatea scazuta si gradul ridicat de indatorare. Compania este sustinuta prin ajutoarele financiare acordate de catre actionari, conglomeratul saudit Saudi Oger si producatorul de cipuri Qualcomm, precum si prin faptul ca grupul ofera servicii wireless avantajoase. Telemobil, care detine licente pentru servicii de a doua generatie (2G) si pentru a treia generatie (3G), este al patrulea operator de telefonie mobila din Romania, destul de departe in urma rivalilor Orange, Vodafone Group PLC (cu ratinguri A-/Stable/A-2) si Cosmote. La sfarsitul anului 2006, Telemobil detinea 2,7% din piata romaneasca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri