Ascenta, divizia de consultanta IT a grupului Softwin, a semnat un contract cu Raiffeisen Asset Management, divizia de administrare de active a grupului Raiffeisen, in vederea implementarii solutiei Clavis Pension, in domeniul pensiilor administrate privat din Romania
"Solutia software oferita de Ascenta permite Raiffeisen Asset Management gestionarea datelor legate de membrii fondului de pensii si angajatorii acestora, evidenta contributiilor platite si istoricul modificarilor acestor date. Sistemul permite comunicarea eficienta cu angajatorii, oferindu-le acestora, in format electronic, informatiile legate de plata contributiilor lunare ce trebuie efectuata in numele angajatilor", a declarat vicepresedintele Raiffeisen Asset Management, Felicia Popovici.

Aplicatia Clavis furnizata de Ascenta poate sa comunice cu diverse sisteme informatice de administrare a activelor. Solutia include rapoartele solicitate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si furnizeaza informatiile necesare exportului datelor in sistemul de contabilitate.

"Sistemul este conceput si realizat respectand toate standardele specifice UE, precum si legislatia locala", a declarat directorul comercial Ascenta, Horatiu Berdila.

Aplicatia furnizata de Ascenta, Clavis Pension, este realizata de Dorsum, o companie producatoare de solutii pentru managementul informatizat al afacerilor, solutiile Clavis fiind folosite de zeci de companii din industria financiar-bancara europeana. Ascenta detine exclusivitatea pentru solutiile Dorsum pe piata din Romania, in urma unui acord semnat la inceputul acestui an.

Ascenta este brandul sub care activeaza, din noiembrie 2006, divizia de consultanta IT si solutii software specifice din cadrul Grupului Softwin.

Dorsum Ltd a fost infiintata in Ungaria in 1996 de catre un grup de investitori privati. Actionarii sunt dedicati unei cresteri solide si sustinute a companiei pentru a facilita succesul companie in piatele internationale, dupa ce si-a consolidat pozitia de lider pe acest segment in Ungaria, gestionand peste 60% din active. Aplicatia Clavis are pana la ora actuala peste 50 de clienti, iar printre acestia se numara Erste bank, ING, Citibank, Volksbank, OTP, BNP-Paribas, MKB , CIB - Banca Intesa, Allianz, Hungarian State Treasury si altele. in 2006, a inceput activitatea pe piata din Romania, iar la inceputul anului 2007 a incheiat un parteneriat strategic cu divizia Ascenta a grupului Softwin.

Raiffeisen Asset Management, compania de administrare a investitiilor a Grupului Raiffeisen in Romania, a fost infiintata in decembrie 2005 si a lansat primele doua fonduri de investitii in iunie 2006. Raiffeisen Asset Management are o cota de piata de peste 15% si active administrate de peste 40 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri